Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Krupobitím nerozbitné desky z trapézového polykarbonátu

6. 7. 2013

Marlon CSEMarlon CSEMARLON CSE jsou vlnité nebo trapézové polykarbonátové desky s povrchovou krupičkou na vnitřní straně určenou pro rozptyl světla. Povrchová krupička láme světlo, takže desky nejsou úplně průhledné, ale průsvitné a vzniká pod nimi příjemný jemný chládek při zachování světelné propustnosti. Část paprsků díky svému lomu na krupičce zůstane v materiálu, takže deska se při nasvícení sluncem rozzáří. Povrchová krupička je vyrobena mechanicky vylisováním na vnitřní povrch desky. Výrobce Brett Martin Ltd. - GB.

Polykarbonátové desky Marlon CSE vykazují perfektní mechanické vlastnosti, takže jsou odolné vůči krupobití i ostatním vlivům normálního počasí.Z polykarbonátu se vyábí také čelní reflektory automobilů, kojenecké láhve, nerozbitné kryty strojů, okna letadel, ponorek, kosmických lodí. Desky Marlon CSE mají teplotu použití stabilně do 100°C, nárazově krátkodobě až do 130°C. 

Desky mají oboustranný UV filtr, který chrání materiál desek proti škodlivému vlivu slunečního záření. Desky nekřehnou, nežloutnou, ani nijak výrazně nestárnou jako ostatní plasty. Trvanlivost polykarbonátových desek marlon CSE je ve střední Evropě cca 30 let. Polykarbonátové desky Marlon CSE mají záruku 10 let na nerozbitnost běžným krupobitím. Polykarbonátové desky Marlon CSE mají záruku 10 let, že nedojde k poklesu světelné propustnosti o více než 6% proti původní hodnotě.



Rubriky článků