Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Nechte střechu pracovat - PREFA Fotovoltaik PS.13

19. 5. 2013

Nechte střechu pracovat
Slunce je energetickým zdrojem, který má neomezené využití, neposkytuje nám pouze světlo a teplo, ale lze ho využít i k výrobě elektrické energie. Fotovoltaický systém PREFA pomáhá sluneční energii správně zhodnotit a přeměnit. Obnovitelná energie ze solárních fotovoltaických článků snižuje emise CO2 a přispívá tak významně k ochraně životního prostředí.


Prefa Fotovoltaik PS.13Prefa Fotovoltaik PS.13Fotovoltaika je
metoda výroby elektrické energie pomocí solárních panelů. Solární panel se skládá z tzv. článků, které jsou tvořeny polovodičovými nebo organickými prvky a přeměňují sluneční energii na elektřinu. Fotovoltaické moduly PREFA mají vynikající kvalitu a dlouhou životnost. Při přeměně sluneční energie na elektrický proud dosahují vysoký energetický zisk díky inovativnímu speciálnímu sklu. Jsou stabilní, spolehlivé a odolávají těžkému mechanickému zatížení. Podle způsobu montáže rozlišujeme dva základní systémy – PREFA FOTOVOLTAIK PS.13 NADSTŘEŠNÍ a PREFA FOTOVOLTAIK PS.13 INTEGROVANÝ.

Pokud máte na domě již stávající střechu PREFA a chcete ji vylepšit o řešení orientované na úsporu a budoucnost, pak lze zvolit nadstřešní fotovoltaický systém PREFA PS.13. Systém je namontovaný přímo na střeše pomocí solárního upevňovacího systému pro uchycení na různé typy střešních krytin PREFA. Rozměry modulu jsou 1620 x 992 x 46 mm (d x š x v). Záruka na materiál montážního systému je 40 let a záruka na výkon je 25 let. Nadstřešní moduly díky inovativnímu speciálnímu sklu a spodnímu odvětrávání přinášejí vyšší energetický zisk a neruší estetický dojem. Jsou vysoce stabilní a spolehlivé pro mechanické zatížení do 800 kg/m2 (do 8000 Pa).

S fotovoltaickými produkty PREFA pokryjete již na 34 m2 průměrnou roční spotřebu čtyřčlenné rodiny (5 kWp výkonu).

Další informace o Fotovoltaik PS.13 si můžete přečíst ZDE

 

 



Rubriky článků