Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

PREFA PODPOŘILA KLEMPÍŘSKÉ NADĚJE

4. 4. 2013

Ve dnech 12. – 14. února 2013 se v prostorách SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové konala soutěž odborných dovedností žáků 2. a 3. ročníků v oboru klempíř, kterou pořádal Cech klempířů, tesařů a pokrývačů ČR s materiální podporou společností PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.



PREFA PODPOŘILA KLEMPÍŘSKÉ NADĚJE

Soutěž byla rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teorie proběhla u počítačů v multimediální učebně, kde každý účastník musel odpovědět na 60 otázek. Ovšem hlavní náplň odborné soutěže byla praktická část. V první části při výrobě kolen z pozinkovaného plechu museli naděje klempířského řemesla předvést šikovné ruce především při přesném vystřihování, falcování a závěrečném letování spojů. Výsledná římsová a výtoková kolena byla podrobena přísným hodnocením odborné poroty. Dodržený rozměr, jejich funkčnost či celkový vzhled posuzoval Ing. Josef Mikolášek (Cech KPT), Roman Vaněk (Prefa Aluminiumprodukte s.r.o.) a bývalý mistr odborného výcviku na zdejší škole pan Josef Pražák. Porotci mohli udělit za výrobek maximálně 120 bodů. Za tyto dvě individuální části si tak družstvo mohlo připsat až 480 bodů.

Druhá, závěrečná praktická část byla týmová. Družstvo mělo za úkol oplechovat model střechy s komínovým tělesem drážkovanou krytinou a obvod plochy ukončit ze tří stran závětrnou lištou. Soutěžním materiálem pro tuto část byl hliníkový plech PREFALZ od společnosti PREFA Aluminiumprodukte s.r.o. Každý tým si mohl připsat za splnění kritérií dalších 240 bodů.



Více informací a výsledky soutěže naleznete ZDE



Rubriky článků