Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Studentská soutěž Život pod střechou

11. 12. 2012

Společnost VELUX již 9. rokem vyhlašuje soutěž "Život pod střechou", která je určena pro všechny studenty středních průmyslových škol stavebních.

Soutěž Život pod střechou je unikátní projekt s edukativním podtextem. Účastníci mají možnost skrze soutěž konfrontovat své projekty s předními odborníky z oblasti architektury. „Studentům středních škol umožňujeme seznámit se detailněji s návrhy staveb a vyzkoušet i jiná řešení, než jaká předepisují školní osnovy. Prioritou je nejen estetika řešení, ale i kvalitní vnitřní prostředí zajištěné dostatkem denního světla a čerstvého vzduchu," přibližuje Ing. arch. Klára Bukolská, architektka společnosti VELUX Česká republika s.r.o.

Do soutěže Život pod střechou mohou studenti přihlašovat projekty rodinných či bytových domů, ale i jiných staveb. Hlavní důraz je kladen na správné prosvětlení domu. Studenti svůj návrh doloží simulací denního osvětlení v místnosti v programu VELUX Daylight Visualizer, který je zdarma ke stažení na webových stránkách společnosti VELUX. Současně by přihlášené projekty měly zohledňovat energeticky efektivní řešení, která zabezpečí trvale optimální vnitřní prostředí pro zdravé a pohodlné užívání.

Z každé školy postupují hned 3 nejlepší návrhy
Soutěž má dvě kola. V prvním kole soutěže porota složená ze zástupců přihlášených škol a společnosti VELUX vybere a ocení šest nejlepších návrhů. První tři návrhy z každé školy pak postoupí do celostátního kola. Ve druhém - celostátním - kole zasedne porota složená z nezávislých odborníků a jednoho zástupce společnosti VELUX. Společně pak vyhodnotí návrhy a určí tři absolutní vítěze. Ti si odnesou ceny v hodnotě 30 000 Kč. Mimo hlavní ceny může porota udělit i zvláštní ocenění o celkové výši 12 000 Kč.

Čas na registrace je do 15. ledna 2013
Registrace probíhá do 15. 1. 2013, a to prostřednictvím on-line formuláře na webových stránkách http://www.velux.cz/. Slavnostní vyhlášení vítězů 9. ročníku soutěže Život pod střechou se uskuteční v červnu 2013 za účasti poroty, vítězů a jejich profesorů spolužáků.

 

 



Rubriky článků