Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Společnost Ruukki je jako první na světě připravena dodávat ocelové výrobky pro stavebnictví vyrobené bez použití fosilních paliv

19. 9. 2023

Společnost Ruukki Construction, která je součástí skupiny SSAB Group, vyrobila jako první na světě produkty pro stavebnictví vyrobené z oceli SSAB bez fosilních paliv. Pilotní produkty byly vyrobeny v závodě Ruukki ve finském městě Alajärvi.



Ruukki dodá první sendvičové panely, fasádní obklady a střešní krytiny z oceli vyrobené bez použití fosilních paliv pečlivě vybraným zákazníkům, kteří kladou silný důraz na program udržitelnosti. Emise vznikající ve výrobní fázi budou tam, kde je to možné, minimalizovány použitím zelené energie a výběrem materiálů a logistických možností s minimálním dopadem na životní prostředí.

Jsme hrdí na to, že můžeme přispět k ekologické transformaci našeho odvětví. Stavební produkty vyrobené z oceli bez fosilních paliv společnosti SSAB jsou důležitými hnacími silami udržitelné výstavby a pomáhají našim zákazníkům výrazně snížit dopady životního cyklu jejich budov. K největšímu emisnímu dopadu nicméně dochází během užívání budov. Proto jsme po desetiletí investovali do vývoje a výroby dlouhodobých a energeticky účinných stavebních produktů,“ říká Sami Eronen, prezident společnosti Ruukki Construction.

Ruukki se stává prvním dodavatelem stavebních výrobků vyrobených bez fosilních paliv
Ruukki se stává prvním dodavatelem stavebních výrobků vyrobených bez fosilních paliv


„Ve společnosti Ruukki jsme již léta přijímali rozsáhlá opatření v různých fázích dodavatelského řetězce, abychom snížili uhlíkovou stopu našich produktů. Naši systematickou vývojovou práci lze vidět například v nedávno aktualizovaných environmentálních prohlášeních (EPD) k sendvičovým panelům, kde se hodnoty potenciálu globálního oteplování výrazně zlepšily,“ říká Jani Backlund, obchodní ředitel Building Envelopes, Finsko ve společnosti Ruukki.

Produkty vyrobené z oceli bez fosilních paliv jsou součástí úsilí společnosti Ruukki posunout stavební průmysl směrem k uhlíkově neutrálním budovám. Kromě toho začne společnost Ruukki v letošním roce ve stavebních produktech zavádět také recyklovanou ocel SSAB Zero™, aby byla první, která v roce 2024 uvede na trh nejmodernější řady produktů na bázi recyklované oceli. Produkty z oceli vyrobené bez fosilních paliv budou nabízeny v komerčním měřítku od roku 2026.



Rubriky článků