Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

SATJAM hodnotí předchozí rok jako úspěšný

16. 12. 2021

Společnost SATJAM, s.r.o., tuzemský výrobce lehkých střešních krytin z hliníku a oceli, se v turbulentním roce 2021 nenechala zaskočit ani vývojem cen na trhu stavebních materiálů, ani růstem inflace. Nastoupená cesta kvality se potvrdila jako správný směr k překonání těžkostí. Přinesla společnosti nejen opětovné udělení prestižního certifikátu ČESKÁ KVALITA - OSVĚDČENO PRO STAVBU, ale především nárůst zájmu zákazníků.
Zvýšenou poptávku jsme zaznamenali u všech našich komodit,“ říká Robert Obrzut, jednatel společnosti. „Mírně se přitom změnil poměr prodejů ve prospěch hliníku, který dříve za ocelí výrazně zaostával. Investoři už zjistili, že vyšší pořizovací cena hliníku je bohatě kompenzována jeho užitnými hodnotami.“ Extrémní poptávka v kombinaci se zvýšenými cenami, které reflektovaly vysoké ceny vstupních surovin, stojí za tím, že SATJAM letos poprvé překročil hranici obratu 1 miliarda korun. Díky tomuto úspěchu bude společnost moci v příštích letech pokračovat v investicích do moderních výrobních technologií.
 
SATJAM Logo


Tři nové výrobní linky pro krytiny SATJAM Rapid DeLuxe, SATJAM Roof a SATJAM Grande byly instalovány už letos, aby bylo možno vyhovět všem požadavkům trhu. Plánované investice by se pak měly týkat linek na inovované krytiny SATJAM Rombo a SATJAM Taurus Maxx.

Svůj obchodní úspěch společnost SATJAM využila také pro charitativní účely. Významně podpořila činnost skautských skupin, v tomto případě šlo o pokračování dlouhodobé spolupráce. Jednorázovou akcí pak byla pomoc Jižní Moravě zasažené tornádem, kam SATJAM dodal materiály v celkové hodnotě přes 4 milióny korun.



Rubriky článků