Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Muzeum sněhu - architektonická soutěž o podobu muzea

3. 10. 2021

Společnost Ruukki Construction pořádá soutěž pro mladé architekty, studenty a absolventy, která spočívá v návrhu muzea sněhu v Rovaniemi. Zadání představuje Santa Claus. Rovaniemi je město blízké Santovu srdci a má obavy ze změny klimatu a ubývající sněhové pokrývky. Soutěž The Unbelievable Challenge 2021 je otevřena obyvatelům všech zemí schengenského prostoru.

Vítězným dílem bude to, které nejlépe splní cíle stanovené pro soutěž. Nejlepší nápad bude využívat udržitelné, ekologické ocelové produkty Ruukki, které skvěle souzní se svým okolím. Roli bude hrát také možnost recyklace a opětovného použití produktů a k výběru vítěze přispěje také inspirativní a ucelená prezentace myšlenky před porotou. Kromě zkušeností a publicity získá vítěz soutěže půlroční stáž ve WXCA ve Varšavě a finanční odměnu 1 000 EUR.

Logo Ruukki
Porotu tvoří architektky Eli Synnevåg (Snöhetta) a Marta Sękulska-Wrońska (WXCA), architekt a vítěz soutěže z roku 2014 Alexandru Oprita, dále Sipi Hintsanen jako představitel města Rovaniemi a Jānis Zaharāns jako zástupce Ruukki.

Soutěž bude zahájena 15. září, kdy budou pokyny pro účast zveřejněny na www.unbelievablechallenge.com. Vyplněné přihlášky je nutné odevzdat do 3. listopadu 2021, finalisté budou vyhlášeni 25. listopadu 2021 a vítěz bude vyhlášen 9. prosince 2021. Průběh soutěže můžete sledovat také na Facebooku na https://www.facebook.com/unbelievablechallenge/.

Soutěž o návrh muzea sněhu je třetí architektonickou soutěží pro mladé architekty pořádanou společností Ruukki. Za ta léta bylo do soutěží přihlášeno více než 300 návrhů.


Rubriky článků