Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Ukázky povedených realizací střech s krytinou SATJAM

23. 7. 2021

Plechové krytiny jsou velmi oblíbené a pryč je doba, kdy byly považovány jen za lacinou náhražkou klasických střešních krytin. Moderní plechové krytiny se vyrábí ze špičkových surovin, navíc chráněných sofistikovanými lakoplastovými povrchovými úpravami, takže jsou s ostatními krytinami svými parametry srovnatelné. Přidanou hodnotou plechu je velká tvarová variabilita, díky čemuž je škála typů krytin tak široká, že je možné jej s úspěchem použít pro opravdu jakýkoliv typ stavby. 
 
Plně to platí i pro nabídku renomovaného výrobce plechových střešních krytin společnost SATJAM. V jeho katalogu krytin lze najít řešení od designového architektonického konceptu, přes stavbu s parametry tradiční horské roubenky až po oblíbený módní bungalov. Otázka tedy nestojí: „Hodí se plechová krytina SATJAM na můj dům?“ ale „Která z nabízených krytin SATJAM bude mému domu nejvíce slušet?“

Prvotní rozhodnutí při výběru ze široké nabídky by se mělo týkat materiálové varianty, zda si vyberete krytinu s ocelovým nebo hliníkovým jádrem. Obě mají své přednosti, ocel je pevnější, hliník zase lehčí a s delší životností. V dalším kroku by pak mělo padnout rozhodnutí, zda zvolíte velkoformátovou či maloformátovou krytinu. Velkoformátové krytiny jsou vyráběny přímo na míru dané střeše, takže jejich pokládka je velmi rychlá a také střeše zaručují minimum choulostivých spojů. U členité střechy je však lépe sáhnout po krytinách maloformátových, které nebudou vyžadovat tolik prostřihů. Práce se tím zbytečně zdržuje a materiál prodražuje. 

A dál? Dál už si jen musíte vybrat tvar, barvu a vzhled podle svého vkusu. Vybraný model může mít ještě několik možností zpracování povrchových úprav, s těmi vám ale nejlépe poradí odborníci ze SAJAMU podle vaší konkrétní situace.



Rubriky článků