Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Wienerberger představuje revoluční konfigurátor rodinných domů

11. 6. 2021

Jedinečnou možnost zhmotnit si snadno a rychle představy o vysněném domě a získat i reálný pohled na cenu zamýšlené stavby – to nabízí malým soukromým investorům revoluční konfigurátor samostatně stojících rodinných domů, který právě dnes společnost Wienerberger představuje veřejnosti prostřednictvím webové stránky konfiguracedomu.cz.
Přednosti konfigurátoru jsou v tom, že snadno a bez jakýchkoliv odborných znalostí získáte skutečný pohled na svůj sen. Investor se nemusí vyznat v cenách ani materiálech, nemusí řešit detaily. Stačí mu jen mít představu, jaký dům chce, zda jednoduchý, prémiový či třeba inteligentní. Zadá základní dispozice, kolik bude místností, jak budou velké či jak budou situovány, jaká bude obálka a jaká střecha. O vše ostatní se už konfigurátor postará.
 
Na jedno kliknutí lze dokonce zvolit i režim stavby svépomocí nebo na klíč. Během 5 minut získáte 3D návrh domu včetně jeho ceny, což by se ještě před pár lety zdálo zcela neuvěřitelné.
 
V konfigurátoru poté uživatel má možnost vyexportovat PDF, které slouží jako podklad pro projektanta.
 
 



Konfigurátor domů Wienerberger
Konfigurátor domů Wienerberger

Původně byl nástroj vyvíjen pro program Wienerberger e4 dům, ale legislativa je už tak přísná, že vlastně každá stavba rodinného domu dnes naplní nezbytné parametry e4 domu. Základní povinná pravidla pro Wienerberger e4 dům tak vlastně kopírují legislativní standard. A chcete-li mít to nejlepší, pak vám program nabízí ještě celou řadu doporučení, která zohledňují i takové detaily, jako jsou rekuperace, odpadové hospodářství či retence vody. A budoucnost ukáže, že lze stavby vnímat ještě komplexněji.


Rubriky článků