Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Nový energeticky úsporný panel Ruukki Patina dodává fasádám nový barevný tón

10. 6. 2021

Společnost Ruukki Construction v červnu 2021 uvede na trh nový panel Ruukki®Patina. Panel kombinuje úspory energie s patinovaným povrchem a přináší nový, dlouho hledaný vzhled fasád budov. Povrch panelu Ruukki Patina je vyroben z oceli Cor-Ten ®, která je oblíbená zejména u architektů.
Panel Ruukki Patina je také energy panelem a je vzduchotěsný, což může přinést až 20% úsporu nákladů na energie budovy. Nižší spotřeba energie také snižuje emise uhlíku během doby životnosti budovy a zlepšuje hodnocení budov podle certifikací LEED a BREEAM.

Ocel Cor-Ten je jednou z nejekologičtějších voleb, protože se jedná o ocel bez povrchové úpravy. Po uplynutí doby životnosti lze tuto ocel plně recyklovat.


Panel Ruukki Patina
Panel Ruukki Patina


Vývoj produktů společnosti Ruukki se zaměřil na trvanlivost a udržitelnost panelů. Ruukki požádala o patent na antikorozní konstrukci spoje panelů, vyvinutého speciálně pro panely Ruukki Patina. Spoje mezi panely byly vyrobeny takovým způsobem, že patina nedosahuje až ke spojům, protože by to způsobilo křehnutí panelů. Panely Patina mají dlouhou životnost. Povrch v průběhu času získává patinu, což znamená, že se povrch sám opravuje, pokud se na něm z nějakého důvodu objeví drobné škrábance.

Ruukki Patina je sendvičový panel, což je prefabrikovaný stěnový prvek skládající se z izolační vrstvy mezi dvěma ocelovými plechy. Kromě průmyslových, obchodních a logistických budov jsou sendvičové panely vhodné i pro jiné typy budov.

Panely Ruukki Patina se vyrábějí v závodech Ruukki ve městech Alajärvi a Oborniki.

Více informací o novém panelu najdete na webu Ruukki zde.



Rubriky článků