Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Bramac je již 30 let na trhu

10. 7. 2021

Firma BRAMAC je v oblasti technologie výroby střešních tašek vedoucím podnikem. Tento rok slaví třicet let od založení. Pojďme si připomenout historii firmy.
 
 

2017

3.4.2017 Společnost Standard Industries, globální průmyslová společnost zaměřená na střešní krytiny a hydroizolace, dokončila akvizici firem Braas Monier Building Group a Icopal. Tímto krokem se Bramac stává součástí silné nadnárodní skupiny „BMI Group“.


2011

V únoru 2011 společnosti MONIER Group S.à.r.l. a  Wienerberger AG podepsaly dohodu o převzetí 50% podílu a tím se firma MONIER Group S.à.r.l. stává 100% vlastníkem firmy BRAMAC.

 

2001

V roce 2001 firma BRAMAC spol. s r.o. změnila firemní název na BRAMAC střešní systémy spol. s r.o.


1996

Společnosti se podařilo získat významné postavení na českém trhu střešních krytin, zejména díky důrazu na prvotřídní kvalitu, pěkný vzhled tašek, promyšlený střešní systém, poradenství a servis pro zákazníky. Tento servis spočívá mimo jiné v bezplatném poradenství, které zahrnuje technické otázky související s konstrukcí střechy, propočet optimální potřeby jednotlivých prvků systému podle projektu střechy a propočet nákladů na materiál a možnost konzultace s technikem firmy BRAMAC. V průběhu roku 1998 byl v Protivíně u Písku v rekordním čase postaven třetí výrobní závod firmy BRAMAC v České republice. Poznatky celosvětového koncernu, působícího v oblasti výroby střešních materiálů, ke kterému firma BRAMAC patří, byly aplikovány při výstavbě protivínského závodu, a proto je tento závod nejmodernější svého druhu v celé Evropě.

 

1996

Od roku 1996 je jediným společníkem BRAMACu rakouská firma BRAMAC Dachsysteme International GmbH. Prostřednictvím této firmy má BRAMAC spol. s r.o. přístup k nejnovějším poznatkům výzkumu a vývoje v oblasti střešní krytiny z celého světa. Znalosti z více než 30 zemí a 70-leté zkušenosti této skupiny firem jsou k dispozici i společnosti BRAMAC v ČR. Firma BRAMAC v průběhu svého působení navázala spolupráci s velkým počtem obchodních partnerů z řad pokrývačských, stavebních i obchodních firem.


1993

Takto vzniklá dceřiná společnost “BRAMAC spol. s r.o.” se sídlem v Praze vyrábí ve výrobním závodě v Chrudimi již od dubna 1992 vysoce kvalitní Alpské střešní tašky ve čtyřech harmonických barvách. Společníci firmy BRAMAC spol. s r.o. zakoupili v říjnu 1993 další výrobní závod v Olbramovicích na Moravě, kde byla zahájena výroba Moravských tašek a tímto krokem se výrazně zvýšila výrobní kapacita společnosti BRAMAC spol. s r.o.. V září 1994 se BRAMAC otevřením nového prodejního skladu v Písku ještě více přiblížil zákazníkům z jižních a západních Čech.


1991

Firma BRAMAC je v oblasti technologie výroby střešních tašek vedoucím podnikem. Jako dceřiná společnost velkého koncernu využívá know-how z celého světa a právě s ohledem na svou mezinárodnost je připravena vyjít vstříc jakýmkoliv požadavkům na architektonický vzhled staveb. V roce 1991, dne 28. března, založila rakouská firma BRAMAC Dachsysteme International GmbH, Pöchlarn s akciovou společností LATER Chrudim společný podnik.


Více informací o vedení, historii a tradici firmy najdete zde.



Rubriky článků