Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Wienerberger je nejlepší výrobce stavebnin 2019

21. 10. 2020

V rámci třináctého ročníku soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2019 získal cenu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR výrobce cihelného systému Porotherm a střešní krytiny Tondach společnost Wienerberger s.r.o. Vyhlášení nejlepších výrobců stavebních hmot a materiálů v České republice se konalo dne 24.9. 2020 v budově Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v Petschkově paláci v Praze.


Odborná porota posuzovala přihlášené závody a provozy průmyslu výroby stavebnin zejména podle následujících kritérií: dosahovaná kvalita, ekonomická úspěšnost, silná pozice na trhu, energetická náročnost výroby, zlepšování životního prostředí a řešení odpadového hospodářství, zavádění systémů řízení jakosti výroby, investiční činnost do výrobního zařízení v posledních třech letech, dosažená produktivita a zaměstnanost.

Společnost Wienerberger s.r.o.,získala v rámci této soutěže mimořádné ocenění „Nejlepší výrobce stavebnin roku 2019 v kategorii nad 350 zaměstnanců“ za kvalitu a inovace výrobků cihelného systému Porotherma střešní krytiny Tondach. Předání hlavního ocenění proběhlo při příležitosti galavečera Dnů stavitelství a architektury v Betlémské kapli dne 15. 10. 2020.

Hlavním posláním soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2019 je prezentovat důležitou složku stavebnictví –výrobu stavebních hmota materiálů. Má zviditelnit a prezentovat výrobní firmy, provozy a závody průmyslu stavebních hmot v České republice, jejich progresivní a kvalitní výrobky pro stavebnictví a ukázat odborné i laické veřejnosti, že výroba stavebnin je ohleduplná k životnímu prostředí, šetrná, a přitom moderní a energeticky úsporná a přináší na trh nové, esteticky i technicky dokonalejší výrobky. Vyhlašovatelia organizátory soutěže jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR.

„Naším primárním cílem je být moderní společností a vzorem pro celý stavební průmysl. Cílíme na inovace, digitalizaci a zejména naochranu životního prostředí skrze kvalitní produkty s dlouhou životností. To, že naše výrobky  mají vysokou přidanou hodnotu v kontextu celého životního cyklu, dokládá Environmentální prohlášení o produktu, zkráceně označované jako EPDa zpracované pro veškeré cihelny. Všechny naše produkty jsou přitom moderní a práce s nimi je velice jednoduchá díky široké škále systémových doplňků, a to jak u cihelného systému Porotherm, tak u střešních tašek Tondach. Zároveň mnoho z nich s rezervou splňuje přísná kritéria pasivních domů a domů s téměř nulovou spotřebou energie, a to bez použití dalších vrstev zateplení,“ uvádí Ing.Jiří Dobiáš, Ph.D., vedoucí produktového managementu Wienerberger s.r.o.
 
 

Zdroj: Tondach.cz


Rubriky článků