Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Konference Zelené střechy - vize budoucnosti

26. 8. 2020

Kdy? Kde?

10. září 2020
Kongresové centrum Vavruška
Palác Charitas, Karlovo náměstí 5,
120 00 Praha 2

Cílem konference je získat aktuální zahraniční zkušenosti s budováním zelených střech a zprostředkovat je odborné veřejnosti v České republice. Je nutné sledovat trendy v zemích, kde se zelené střechy budují již několik desetiletí. Objevují se nové výzvy – zelené střechy jako prostředek ke zvyšování biodiverzity, zelené střechy jako rozšířená obydlí, zelené střechy jako sportoviště. V neposlední řadě je nutné se věnovat také kombinaci zelených střech a fotovoltaických panelů. Důležitou roli hraje i cirkulární ekonomika a použité materiály.

Budování zelených střech v České republice se rychle rozvíjí, o čemž svědčí i více než dvacet děl přihlášených do letošního ročníku soutěže Zelená střecha roku. Účastníci konference se seznámí s ekonomickými důvody, proč budovat zelené střechy i se zajímavými realizacemi v ČR. Na závěr konference budou slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Zelená střecha roku 2020.

Konference je určena pro zástupce státní správy, samosprávy, projektanty, stavební a zahradnické firmy, developery.

Vložné: 1 650 Kč + 21 % DPH, členové Svazu zakládání a údržby zeleně a Sekce mladých zahradníků 1 100 Kč + 21 % DPH. Vložné zahrnuje účast na konferenci, tištěné materiály, oběd, 2× coffeebreak.

Více informací a registraci na konferenci naleznete ZDE.



Rubriky článků