Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Balex Metal snižuje množství obalových materiálů u sendvičových panelů

25. 5. 2020

 
Firma Balex Metal se zapojuje do výzvy Planet Passionate a v rámci ochrany  životního prostředí omezuje spotřebu plastů. Počínaje 27.4.2020 přestane firma Balex Metal aplikovat ochranou fólii na vnitřní plech sendvičových panelů. Panely budou mít standardně ochranou fólii pouze na venkovní straně panelu.
V nutných případech, ale pouze po objednání, bude stále možné dodat panely s folií na obou stranách – venkovní jako standardní a vnitřní jako dodatečná.  Firma Balex Metal tímto žádá všechny, aby toto rozhodnutí pochopili a zapojili se do plnění společného cíle  - snížení množství produkovaných odpadů a napomoci tím ke snížení množství oxidu uhličitého v atmosféře.

Folie aplikovaná jen jedné straně panelu je dostačující pro bezpečnou přepravu panelů.  Separační vrstva tvořená jednou folií je naprosto dostatečná.

Zároveň je třeba si uvědomit, že fólie nikdy neměla funkci ochrany proti mechanickému poškození. K mechanickému poškození dochází v naprosté většině při montáži jiných konstrukcí nebo při dokončovacích pracích.

Prosím, pamatujte, že ochranná fólie musí být z panelů odstraněna nejpozději do dvou měsíců od data výroby – jedna fólie tak znamená, že riziko opomenutí a následné komplikované čištění přischlé folie je o 50 % nižší.

Více o výzvě se dočtete na webu Balex Metal zde






Rubriky článků