Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Wienerberger vyhlásil 15. ročník soutěže „Tondach Pálená střecha 2019“

9. 12. 2019

Jubilejní 15. ročník soutěže Tondach Pálená střecha odstartoval! Soutěž pro pokrývače byla oficiálně vyhlášena 8. října 2019 a znovu tak začíná hledání nejpovedenější střechy s pálenou střešní krytinou Tondach – tentokrát realizovanou v roce 2019.



Jubilejní 15. ročník soutěže Tondach Pálená střecha odstartoval! Soutěž pro pokrývače byla oficiálně vyhlášena 8. října 2019 a znovu tak začíná hledání nejpovedenější střechy s pálenou střešní krytinou Tondach – tentokrát realizovanou v roce 2019. Soutěže se může zúčastnit každý pokrývač či pokrývačská firma, kteří pracují s krytinou Tondach společnosti Wienerberger s.r.o. na území České republiky. Přihlašovat mohou své práce provedené v období mezi 1. 12. 2018 a 31. 12. 2019. V daném termínu musejí být dokončeny veškeré pokrývačské práce.

Dům s pálenou střechou
 
„Oblíbená soutěž s dlouhou tradicí je tu opět proto, aby podpořila pokrývačské řemeslo a také aby veřejnosti představila široké možnosti aplikací střešních tašek Tondach,“ uvádí Ing. Vít Jirkovský, technický ředitel značky Tondach a člen hodnoticí komise Soutěže „Tondach Pálená střecha“. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny ve formě produktů – střešních tašek Tondach.

„Tondach je dlouhodobým partnerem pokrývačů. Naše úsilí o povznesení pokrývačského řemesla dokládá dlouholetá spolupráce s Cechem klempířů, pokrývačů a tesařů ČR a mnohé další aktivity, jakými jsou vydávaní novin o střechách nebo podpora učňovského školství. Zejména v této oblasti je značka Tondach velmi aktivní. Spolupracuje s mnoha učilišti, například se Střední školou stavebních řemesel Brno-Bosonohy, a podporuje mladé talenty prostřednictvím učňovských soutěží. Partnerským pokrývačům Tondach je zase určen vícestupňový systém školení a dokonalý servis při vzájemné spolupráci,“ dodává Vít Jirkovský.

Soutěž „Tondach Pálená střecha 2019“ je rozdělena do tří kategorií:


1. Rodinné domy a obytné stavby – kategorie určená pro jakékoliv objekty postavené soukromou osobou a sloužící k obytným účelům (jednogenerační i vícegenerační domy, řadové domy apod.). Není rozhodující, zda se jedná o rekonstrukci nebo novostavbu.

2. Veřejně prospěšné stavby – kategorie určená pro veškeré stavby, které jsou užívány veřejností (např. školy, školky, hasičské zbrojnice, nemocnice, obecní úřady, hospodářské budovy, restaurace, hotely apod.). Není rozhodující, zda se jedná o rekonstrukci nebo novostavbu.

3. Historické stavby – kategorie vyhrazená historickým objektům – památkově chráněným i nechráněným (zámky, kostely, fary, hrady apod.).

Práce přihlášené do soutěže Pálená střecha 2019 bude hodnotit porota složená z nezávislých odborníků, doplněná o zástupce společnosti Tondach/Wienerberger, kteří společně vyberou střechy krásné a současně bezchybně provedené. Hodnoticími kritérii jsou funkčnost, vzhled a propracování detailů. Šance na výhru proto zvyšuje zaslání vhodných záběrů, nejlépe celkový pohled na střechu, doplněný o detaily.


Přihlásit se do soutěže lze do 31. 12. 2019 prostřednictvím formuláře na www.wienerberger.cz.



Zdroj: wienerberger.cz
 


Rubriky článků