Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Certifikát od FM APPROVALS pro sendvičové panely RUUKKI

2. 7. 2019

Certifikát od FM APPROVALS pro sendvičové panely RUUKKI

Vzhledem k čím dál přísnějším stavebním bezpečnostním normám dnešní investoři očekávají vysoce spolehlivá řešení, zajišťující ochranu života a majetku. Výrobci stavebních materiálů musí provádět přísnější testování produktů a pracovat na zlepšování jejich vlastností. Nejvyšší úrovně bezpečnosti osvědčené americkou společností FM Approvals, je schopno dosáhnout jen několik výrobců sendvičových panelů. S hrdostí vám oznamujeme, že sendvičové panely Ruukki s X-PIR jádrem a s jádrem z minerální vlny, které se vyrábí v závodě Oborniki ve Velkopolském vojvodství, získaly celosvětově platnou certifikaci od FM Approvals. 



Certifikace těchto panelů proběhla v rámci procesu v několika krocích. Po úvodním auditu v závodě společnosti Ruukki následovala další fáze, která zahrnovala komplexní zkoušky požární odolnosti a pevnosti sendvičových panelů ve Spojených státech. Za účelem vyhodnocení hořlavosti materiálů pláště v podmínkách skutečných požárů, se provádí rozsáhlé zkoušky požární bezpečnosti, které jsou náročnější než zkoušky prováděné dle norem CE, během nichž se testují pouze malé vzorky v laboratorních podmínkách. Zkoušky v laboratořích FM Approvals zahrnují také simulace skutečných nebezpečí, jako požár a hurikán, kterým může budova vyrobená ze sendvičových panelů čelit. Smyslem těchto zkoušek je ověřit skutečnou schopnost příček ze sendvičových panelů, odolávat nepříznivým scénářům. Kladný výsledek všech zkoušek je osvědčen certifikátem FM, který se vydává pro konkrétní stavební produkty.

Výsledky požárních a pevnostních zkoušek dopadly pro Ruukki velmi dobře a jsou vysoce konkurenční proti jiným výrobcům sendvičových panelů. Panely s certifikátem vydaným na základě norem 4880 a 4881, lze dle pravidel FM Approvals použít jako vnitřní příčky (stěny a stropy) i jako vnější zdi.

Panely Ruukki obdržely nejširší možný rozsah použití a neplatí pro ně žádné omezení, co se týče přípustné výšky budovy. Navíc, naše sendvičové panely navrženy pro vnější stěny umožňují na rozdíl od konkurenčních řešení větší rozpony a odolávají vysokým zatížením způsobeným tlakem větru a sáním, které jsou s tím spojené.

Certifikát FM Approvals pro stavební výrobky potřebuje investor nebo majitel nemovitosti, který má zájem získat pojištění dle norem FM. Certifikáty FM Approvals na produkty a služby uděluje největší pojišťovací společnost na světě, americká FM Global. Splnění těchto požadavků se značným způsobem podílí na minimalizaci rizik, ztrát způsobených například poničením budovy nebo narušením podnikatelské činnosti. Platnost certifikátu FM se vyhodnocuje při pravidelných auditech ve výrobních závodech, kdy se kontroluje udržení kvalitativních standardů.  

 
Zdroj: ruukki.com


Rubriky článků