Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Kde jiné krytiny končí, Metrotile pokračuje

27. 5. 2019



Velkou výhodou krytin Metrotile na rozdíl od velkoplošných ocelových krytin je jejich skladovatelnost.
To znamená, že není nutné je vyrábět „na míru“ s dlouhou dodací dobou. Panely Metrotile jsou připravené k okamžitému odběru kdykoli, a navíc nepoškozené, nespotřebované díly je možné vrátit. Rozměry a hmotnost panelů Metrotile umožňují přepravu a skladování na paletách, čímž dosahují neporovnatelně nižších nákladů na přepravu a manipulaci.

Krytina Metrotile


Rozměry, tvarovatelnost a lehké dělení krytin Metrotile umožňuje vyskládat i neobyčejně komplikovaný, vlnitý anebo oblý tvar střechy, a přitom krytina stále zůstává těsná. Zatraktivní se tak vzhled, který dává objektu vyšší přidanou hodnotu. Navíc tato lehká zpracovatelnost ocelového plechu s kamenným granulátem umožňuje zrealizovat náročné detaily, např. úžlabí, oplechovaní komína, střešní okno tak, že bude spolehlivě a dlouhodobě odolávat stále náročnějším povětrnostním vlivům.


Detail hřebenu krytiny Metrotile

Fakt, že krytiny Metrotile mají „na víc“, potvrzuje i skutečnost, že ocelové krytiny s kamenným granulátem jsou jediné plechové krytiny, které jsou za deště nehlučné, dokonce vytvářejí šumivý, uklidňující zvuk. Jelikož panely Metrotile jsou přelisované do tvaru tašek, nedochází u nich při silném větru ke známému „bouchání“, jak to bylo u plechových krytin v minulosti. Kamenný granulát na povrchu působí nejen esteticky, ale jeho drsný povrch zadržuje na střeše sníh a zabraňuje tak náhlým nebezpečným sesuvům.

Nízká hmotnost krytiny je při rekonstrukci střech nutností, ale častokrát při novostavbách i velkou výhodou. Poskytuje technické řešení s nižšími náklady. Umožní například větší rozpony krokví bez opěrných zdí anebo stropů, které by v prostoru jinak překáželi. Tuto vlastnost můžeme uplatnit i při různých přístavbách, kde navíc můžeme dodržet totožný vzhled k existující krytině. U mnohých historických památek je možné zachovat původní krov bez dalšího zpevnění, a teda dalších nákladů.

Červená střecha Metrotile



Rubriky článků