Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

SATJAM dodal střechu ázerbájdžánské škole, rekonstrukci zaštítilo české velvyslanectví

17. 5. 2019

Společnost SATJAM, výrobce lehkých střešních krytin, se zapojila do unikátního projektu Energeticky efektivní škola. Připravilo jej Velvyslanectví České republiky v Ázerbájdžánu a jeho cílem bylo za podpory tuzemských firem rekonstruovat v ázerbájdžánské obci Karavalli školu pro tamní děti. Touto formou se měly představit možnosti českých společností v oblasti environmentálních technologií. Důraz proto byl při rekonstrukci probíhající od srpna do listopadu 2018 kladen na snížení energetické náročnosti objektu. Oproti původnímu stavu uspoří škola v nové podobě 80 % zemního plynu a desetinu elektřiny.



Ázerbájdžánská škola


SATJAM se zapojil bezplatnou dodávkou k výměně kompletní střešní krytiny včetně nosné konstrukce. Konkrétně jde o prvotřídní krytinu SATJAM Bond. Další české firmy dodaly například vytápění, vzduchotechniku, sanitu nebo osvětlení. Zajistily také potřebnou dokumentaci a odborný stavební dozor. Celkem jich spolupracovalo 12.
Škola v Karavalli by se měla stát vzorem pro rekonstrukce podobných veřejných budov po celém Ázerbájdžánu. Velvyslanectví projekt připravovalo téměř dva roky v rámci aktivní ekonomické diplomacie.

Po rekonstrukci ázerbájdžánské školy


Rubriky článků