Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Nejlepší výrobce stavebnin a stavební firma roku 2017

12. 12. 2018

Wienerberger oceněn jako Nejlepší výrobce stavebnin roku 2017

 Téma, které porotu v již 11. ročníku soutěže zaujalo, byl proces digitalizace ve společnosti Wienerberger  s. r. o., a to jak na úrovni jednotlivých výrobních závodů Wienerberger a Tondach, tak i na úrovni řídící s dopadem na strategii společnosti a na jednotlivé projekty. V rámci soutěže byl hodnocen zejména projekt Wienerberger e4 dům, který přináší ucelené řešení bydlení v domech s keramickou obálkou pro roce 2020.


Vypisovateli soutěže jsou Svaz podnikatelů ve stavebnictvíÚRS PRAHA, a.s. Ministerstvo průmyslu a obchodu. Soutěž je určena pro všechny výrobce stavebních hmot a materiálů působících na území České republiky, jejichž závody, provozy a jednotlivé technologické linky splňují hlediska a trendy moderní průmyslové výroby.

 
Podle organizátorů soutěže je právě v současnosti velmi důležité, aby výroba stavebních materiálů uměla reagovat na požadavky současné doby, jako digitalizovat výrobní technologiepřispět k co nejvyšší dosažitelné kvalitě života pro současnou generaci a k vytvoření předpokladů pro život generací budoucích.




Společnosti Wienerberger s.r.o. byla udělena cena ,,Stavební firma roku 2017".


Toto ocenění jsme obdrželi v rámci soutěže, kterou již od roku 2006 pořádá Svaz podnikatelů ve stavebnictví ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Stavební fakultou Českého vysokého učení technického v Praze a Stavební fakultou Vysokého učení technického v Brně. Toto prestižní ocenění převzal dne 3. 10. 2018 v Betlémské kapli v Praze Ing. Luděk Bárta, jednatel společnosti. Společnost Wienerberger získala tento titul poprvé v  historii.



Soutěž, do které se mohou přihlásit všechny stavební firmy, které jsou českými právními subjekty, je rozdělena do třech kategorií. Společnost Wienerberger soutěžila v kategorii nad 200 zaměstnanců, kde úspěšně konkurovala dalším významným subjektům českého stavebního trhu.. Porota ocenila zejména přístup společnosti k inovacím, podporu BIM a koncepci stavby e4 domů.

Soutěž o titul Stavební firma roku umožňuje vstup přihlášeného subjektu do společenství renomovaných a perspektivních stavebních firem a možnost aktivně se podílet na vývoji a budoucnosti stavebního sektoru.


Rubriky článků