Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Další úspěšná recertifikace systému managementu kvality

28. 8. 2018

Společnost AL INVEST Břidličná, a.s. naplnila očekávání zainteresovaných stran a pokračuje v nastaveném trendu zlepšování kvality svých výrobků a služeb zdokonalováním certifikovaného systému managementu kvality v návaznosti na nové kvalitativní standardy, vydané v roce 2016.

Logo Alinvest

Přestože oprávněnost vlastnictví předchozích certifikátů kvality dle ČSN EN ISO 9001:2009 a ČSN P ISO/TS 16949:2009 by končila až v září 2018, společnost se přizpůsobila novým požadavkům trhu a v průběhu roku 2017 realizovala přestavbu a implementaci managementu kvality na nové standardy, aby se v únoru 2018 podrobila recertifikačnímu auditu certifikační společnosti Lloyd´s Register EMEA, v zastoupení Lloyd´s Register Quality Assurance Limited, v souladu s požadavky revidovaných standardů ČSN EN ISO 9001:2016 a IATF 16949:2016.

Přechod na nový systém managementu kvality byl náročný nejen s ohledem na termíny vydání českých verzí nových standardů a rozsah certifikace, ale nemalé úsilí musela společnost vynaložit při implementaci zcela nových požadavků standardů, jakými byly například vypracování kontextu organizace, přehledu zainteresovaných stran, jejich požadavků, očekávání a v neposlední řadě zpracování analýz rizikovosti, a to jak v rámci procesního řízení, tak v rámci kontextu organizace.

S přihlédnutím ke zvolenému termínu recertifikačního auditu, rozsahu certifikace (ČSN EN ISO 9001:2016 současně s IATF 16949:2016) a množství nových požadavků byl výsledek auditu shledán úspěšným. Byly identifikovány „jen“ dvě malé neshody, nicméně, po odstranění jejich klíčových příčin společnost prokázala, že veškeré požadavky nových standardů byly úspěšně zvládnuty a certifikační společnost doporučila vystavení obou certifikátů na další 3 leté období a to konkrétně do 15. května 2021.

Udělení certifikátů tak potvrzuje vysokou úroveň stávající kvality výrobků, dosavadních služeb a celého systému řízení společnosti.



Rubriky článků