Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

KM Beta a.s. - Střešní krytiny, které odolají ohni i těžkým mrazům a vydrží až 100 let

2. 10. 2017

Současný příchod podzimu představuje jednu z posledních možností, kdy se pustit do opravy či výměny střešní krytiny. Její řešení má zásadní vliv na estetiku a vzhled domu, o fungování nemluvě. Ideální volbou pro širokou škálu typů objektů, tvarů střechy, klimatických podmínek i pro specifické estetické požadavky majitelů jsou střešní tašky od největšího českého výrobce betonové krytiny, vápenopískových a pálených zdicích prvků KM Beta a.s.. V sortimentu společnosti lze momentálně nalézt tři druhy střešních tašek. Zatímco krytiny KMB BETA a KMB HODONKA osloví především příznivce klasického vzhledu střechy, tak poslední přírůstek do portfolia, taška KMB ROTA se hodí především k moderním střechám s čistou, jednoduchou linií. Všechny tři však vynikají prvotřídními vlastnostmi a směle tak konkurují produktům zahraničních výrobců.

Střecha KM BETA

Základem je pro betonové střešní krytiny od KM Beta a.s. kvalitní vstupní surovina, v tomto případě především křemičitý písek z oblasti Moravská Sahara poblíž Bzence. Díky správně zvoleným surovinám beton postupem času dozrává, díky čemuž se také zvyšuje jeho kvalita a pevnost. Zároveň je ovšem nutné podotknout, že se nejedná o křehký materiál. Dostatečná únosnost těchto tašek je mimořádně důležitá hlavně v zátěžových sněhových oblastech. Betonová střešní krytina od KM Beta a.s. unese více než normou požadovaných 2000 N.

KM BETA střecha

Životnost betonových krytin od KM Beta a.s. se tak odhaduje na zhruba 100 let, i díky tomu proto společnost na tyto produkty poskytuje záruku až 30 let. Ta se přitom týká nejen základní krytiny, ale také celé řady betonových střešních doplňků. S životností velmi úzce souvisí také odolnost krytiny, ta si díky svému kvalitními zpracování hravě poradí s různými povětrnostními vlivy, ať už se jedná o UV záření, prudký vítr či zatížení sněhovou pokrývkou v zimě. Odolnost tašek je zvýšena povrchovou úpravou dvojitého akrylátového nástřiku.

Značnou předností je i vysoká odolnost vůči ohni, střešní krytina od KM Beta a.s. patří mezi nehořlavé stavební materiály třídy A1, které se nemohou vznítit ani hořet. Nešíří tak oheň a neuvolňuje žádné škodlivé látky. Všechny typy krytin si poradí s nepříjemnými podmínkami i na opačném konci teplotního spektra, dlouhé životnosti totiž přispívá i mrazuvzdornost betonových produktů.  Děje se tak díky nízkému obsahu pórů v materiálu, které mají vliv na malou nasákavost. Ta dosahuje maximálně 9 %. Tašky od od KM Beta a.s. tak splňují, resp. dokonce převyšují parametry požadované evropskou normou EN 490 na zkoušky mrazuvzdornosti krytiny.

Střechy s krytinou od KM Beta a.s. tak díky parametrům střešních tašek nabízí v kombinaci s odvětráním a zateplením střešního pláště výborné akustické a tepelně-izolační vlastnosti. To ocení především uživatelé obytných místností v podkroví v zimě, při současném trendu zvyšování cen energií na vytápění. Ale i v létě, kdy betonové tašky v kombinaci se zateplením zajistí, že v interiéru budou panovat příznivé teploty. Zároveň se také postarají i o potřebné soukromí a eliminují zvuky z exteriéru, ať už se bude jednat o ruchy z ulice, silný vítr, nebo dopadající dešťové kapky.

Betonová taška jde zároveň naproti i ekologičnosti výroby, neboť díky nízké energetické náročnosti nezatěžuje okolí velkým množstvím emisí oxidu uhličitého. Ekologičnost tohoto materiálu dokazuje i šetrná těžba a využívání přírodních surovin, které se v přírodě objevují v téměř nevyčerpatelném množství.

Tašky od KM Beta a.s. se mohou pochlubit také identickým tvarem jednotlivých kusů, což umožňuje rychlou a jednoduchou pokládku, neboť drážky do sebe snadno zapadají. Pokud už by mělo náhodou dojít během užívání střechy k poškození konkrétní tašky, stačí vyměnit pouze jeden daný kus. Rozhodně není potřeba rozebírat větší plochu střechy. Ta přitom vizuálně oslní už na první pohled, především díky stejnému probarvení materiálu v celé jeho tloušťce a celoplošné barevné jednotnosti po celou dobu životnosti tašky. Jednotlivé tvary a povrchové úpravy betonové střešní krytiny umožňují navrhnout a realizovat originální esteticky působivé střešní pláště, a to v několika barevných odstínech, ať už v lesklé či matné povrchové úpravě.

Střešní krytina KM BETA

Střešní krytiny společnosti KM Beta a.s. jsou vhodné pro střechy se sklonem od 12 do 90 stupňů. Pro dotvoření komplexního dojmu a plného rozvinutí krásy šikmé střechy je přitom vhodné použití širokého spektra příslušenství a doplňků, které firma nabízí. I ty se přitom vyrábí převážně z betonu, díky čemuž z hlediska životnosti několikanásobně předčí konkurenční plastové produkty. Betonové doplňky od KM Beta a.s. zabezpečí maximální funkčnost a životnost střešního pláště a také estetickou stránku, díky stejnobarevnosti jednotlivých prvků krytiny po celou dobu užívání. Všechny výrobky splňují požadavky nejvyšších evropských standardů a kvalit.

KM BETA Hřebenáč

 

Pokud tedy plánujete výměnu či rekonstrukci střechy nebo o ní pouze uvažujete, neváhejte se obrátit na technické poradce společnosti KM Beta a.s., kteří vám rádi ve všech ohledech poradí. Mohou také ušetřit Váš čas, a to zpracováním bezplatného výpočtu potřeby střešních prvků na danou střechu podle konkrétních požadavků. Výhodná cena betonové střešní krytiny od od KM Beta a.s. zastřešuje veškeré výhody krásné a funkční střechy.

Více informací o všech produktech od KM Beta a.s. naleznete na www.kmbeta.cz

Betonové tašky KM Beta z našeho Katalogu střešních krytin naleznete pod odkazem

Betonové tašky KM Beta




Rubriky článků