Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Rheinzink – Prémiové produkty věrnostního programu střecha speciál

27. 9. 2017


Rheinzink

PŘÍSLUŠENSTVÍ K ODVODNĚNÍ RHEINZINK JE PRAKTICKÉ A HOSPODÁRNÉ.

KVALITA MADE IN GERMANY.

Ochrana žlabu před listím
Každý podzim řeší majitelé domů stejný problém: listí napadané do okapních žlabů omezuje funkci odvodňovacího systému, v nejhorším případě dojde k jeho ucpání. Přetékající srážková voda ušpiní fasády a může způsobit tvorbu plísní v místnostech. Dlouhodobé a spolehlivé řešení představuje zvenku neviditelná ochrana proti listí. Profil z děrovaného plechu se jednoduše vloží do půlkulatého žlabu. Listí zůstane ležet na tomto roštu, vyschne a je následně rozptýleno větrem.

 Rheinzink

Ukončovací kus svodu s výztuhou
Opláštěný materiálem RHEINZINK, odolný proti nárazu. Dostupnost v jmenovitých velikostech 110 a 125 mm o délce 1000 mm. Venkovní opláštění je provedeno z materiálu prePATINA blaugrau. V provedení schiefergrau je k dispozici jmenovitá velikost 110 mm. Ukončovací svod se využívá u objektů, které jsou v přímém kontaktu s veřejností. Splňuje požadavek na vyšší odolnost vůči mechanickému poškození tvaru při napojení dešťových svodů na veřejnou kanalizaci, případně výtokové koleno.

Sběrač dešťové vody
Sběrač dešťové vody byl vyvinut pro snadné a efektivní zachycení dešťové vody. I dodatečná montáž je velmi jednoduchá. Vnitřní sběrná část tohoto produktu je konstruována tak, že minimálně 60 % protékající vody je kruhovým svodem zachyceno a přivedeno k rychlospojce. Zbytkové množství vody je současně s většími nečistotami (např. z listnatých stromů) odvedeno dále kruhovým svodem. Sběrná nádoba nemusí být umístěna přímo u kruhového svodu, ale lze ji umístit do větší vzdálenosti. Délka propojovací hadice může být až 5 m.

Systém otočných háků
RHEINZINK- systém otočných háků zjednodušuje montáž a tím šetří čas a náklady uživatele. Skládá se z montážního C profilu a ze žlabových otočných háků o jmenovité velikosti 280 a 333 mm. Montážní C profil se pomocí kotvicích prvků v daném sklonu připevní v místech u okapové hrany. Žlabové háky se jednoduchým vsunutím a pootočením upevní na libovolném místě lišty. Žlab se zatlačí do výstupku na přední a zadní části žlabového háku. V případě, že konce krokví neprobíhají v přímé linii nebo jsou seříznuté v pravém úhlu ke sklonu střechy, je k dispozici lištová kotva. Kotva se vsune do libovolného otvoru C profilu a připevní se na krokev ze strany.

Systém otočných háků umožňuje dodatečnou montáž odvodňovacího systému a také montáž odvodňovacího systému při rekonstrukcích v případě, že není potřeba rozebírat stávající krytinu.

 
Rheinzink
Balkonový zástrčný žlab
Pro odvodnění malých ploch, balkonů, altánů, stříšek nebo přístřešků jsou určeny žlaby o malém průřezu. Často je však jejich montáž pomocí tradičních žlabových háků komplikovaná, časově i finančně náročná a pro investora neestetická. Pro takové případy máme řešení: balkonový zástrčný žlab, který nevyžaduje použití žlabových háků.

Systém RHEINZINK- balkonový zástrčný žlab je praxí ověřený upravený běžný hranatý žlab o jmenovité velikosti 200 mm. Samonosný žlabový profil umožňuje montáž bez použití žlabových háků. Tento systém je možné kombinovat se standardním příslušenstvím hranatých žlabů o jmenovité velikosti 200 mm.

Produkty RHEINZINK z našeho Katalogu střešních krytin a prvků naleznete pod těmito odkazy:

Plechové falcované krytiny Rheinzink

Titanzinkové žlaby a svody Rheinzink


Rubriky článků