Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Kvalitní stavební materiály - Řemeslníci ohodnotili kvalitu stavebních materiálů

22. 6. 2017

Řemeslníci a profesionálové ze stavebních realizačních firem se podělili o své zkušenosti s kvalitou stavebních materiálů, které používají. Stavebníci a investoři se tak mohou nyní na základě hodnocení profesionálů ze stavební branže dozvědět, jaké stavební materiály jsou kvalitní. Případně si kvalitu jednotlivých stavebních materiálů mohou před jejich nákupem porovnat.


Logo projektu Kvalitní stavební materiály
Profesionálové ze stavebních firem hodnotili kvalitu v 25 různých stavebních kategoriích hrubé stavby, střešních krytin, vytápění, vybavení koupelen a elektroinstalací. Celkem se hodnocení zúčastnilo přes 700 řemeslníků.

Značka kvality - projekt Kvalitní stavební materiály „V projektu Kvalitní  Stavební  Materiály hodnotí kvalitu pouze ti, kteří s materiály denně pracují a mohou tak ze zkušenosti rozeznat rozdíly v kvalitě,“ uvádí Zbyněk Joura, manažer projektu.“ Kvalitu střešních materiálů hodnotí tesaři, klempíři a pokrývači;  kvalitu vybavení do koupelen hodnotí instalatéři; elektroinstalace hodnotí elektrikáři a stavební materiály pro hrubou stavbu hodnotí majitelé a zástupci stavebních firem a zedníci. Získáváme tak nezávislé hodnocení kvality od těch, kteří různé materiály skutečně důkladně znají z vlastní praxe.“

Do hodnocení kvality jsou zařazeni všichni výrobci ve stavební kategorii a řemeslníci mohou hodnotit všechny výrobky, které používají. Výrobci se do hodnocení nemusí nominovat nebo platit jakékoliv vstupní poplatky. Výsledky jsou tak nezávislé a neovlivnitelné. Hodnocení kvality a výsledky zpracovává nezávislá výzkumná agentura Nielsen Admosphere.

Na základě vysokého hodnocení kvality a dalších kritérií jsou uděleny certifikáty kvality. Ty v letošním roce obdržely značky KB Blok v kategorii betonových výrobků, Ytong v kategorii pórobetonů, Bramac v kategorii betonových a pálených tašek, Fatra v kategorii hydroizolačních fólií, Iko v kategorii asfaltových šindelů a Eaton v kategorii jističů a rozváděčových sytémů.

„Při výběru materiálů pro stavbu nebo rekonstrukci domů, bytů, střech, koupelen nebo elektroinstalace si nyní mohou uživatelé snadno zjistit a porovnat kvalitu jednotlivých výrobců a vybrat si takové, které budou vyhovovat jejich požadavkům na kvalitu a následně i cenu,“ uvádí Zbyněk Joura, průkopník hodnocení kvality stavebních materiálů v ČR. „Všechny výsledky jsou přehledně zpracovány na webu KvalitniStavebniMaterialy.cz“


Více na:www.KvalitniStavebniMaterialy.cz


Rubriky článků