Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Creaton - NOVÝ model velkoformátové tašky

26. 6. 2016

FUTURA – velkoformátová taška budoucnosti

Velkoformátová taška FUTURA, zdroj: CREATON
Společnost CREATON, tradiční německý výrobce pálené střešní krytiny, uvedla na český trh nový model velkoformátové tašky, který vyniká nezvyklou odolností vůči povětrnostním vlivům i skvělým poměrem cena/výkon.
Velkoformátová keramická taška CREATON Futura je krytina, která určitě zaujme. Její velký formát 300×482 mm nabízí krycí šířku cca 234 mm a krycí délku 360–388 mm. Unikátní systém hlavových drážek poskytuje možnost posuvu až o 29 mm, což ovlivňuje spotřebu tašek, která se pohybuje mezi 10,8 – 11,9 ks/m2.

Jedná se tak o velmi hospodárný model s vynikajícím poměrem cena/výkon. Možnost posuvu tašek rovněž usnadňuje rozvržení optimálního laťování v závislosti na délce krokve. Krytina je proto velmi variabilní a lze ji použít pro novostavby i rekonstrukce. Zvláštním znakem této jedinečné tašky jsou opticky měkké přechody mezi jednotlivými řadami tašek.

Mezi technické výhody patří bezpečný odvod vody a mimořádná těsnost i přes velké možnosti posuvu.

Velkoformátová taška FUTURA, zdroj: CREATONTaška FUTURA umožňuje posun v hlavové drážce až o 29 mm. FUTURA vyniká také unikátním systémem bočních drážek. Pro dosažení dokonalé vertikální těsnosti byl speciálně navržen systém „Labyrint“ s pěti bočními drážkami, který zohledňuje nejnovější poznatky v oblasti statiky, odvodu vody a proudění vzduchu. Vysoké dvojité boční drážky vytvářejí spolehlivou bariéru odolnou vůči vodě i při extrémních povětrnostních podmínkách.

FUTURA je řešení, které umožňuje využívat mimořádných předností pálené tašky i u střech s nízkými sklony. Čím je sklon střechy menší, tím rychleji může v závislosti na větru pronikat dešťová voda do prostoru podstřeší. Nebezpečí představuje rovněž voda zachycená při namrzání sněhu a ledu. Protože se rychlost stékání dešťové vody u střech s nízkým sklonem prudce snižuje, zvyšuje se i stupeň jejich znečištění (jehličí, listí, mech), zejména u tašek s nízkými nebo otevřenými drážkami.

Díky propracovanému systému drážek však toto nebezpečí u tašky FUTURA nehrozí. Výrobce CREATON AG stanovil na základě podrobných aerodynamických studií a četných testů bezpečný sklon u tohoto modelu na 18° a v případě provedení tzv. vodotěsného podstřeší je možné tašku FUTURA použít již od sklonu 10° (stanovení přesného typu doplňkové hydroizolační vrstvy na základě skladby střechy a zvýšených požadavků na těsnost hydroizolační vrstvy.)

FUTURA je dostupná v široké nabídce 14 různých barevných odstínů s povrchovou úpravou v podobě vysoce kvalitní engoby či glazury. Díky modernímu procesu vypalování, prvotřídním surovinám a jejich speciálnímu zpracování jsou engoby s hedvábným leskem a viditelně hladkým povrchem na trhu stavební keramiky jedinečné vysokou odolností vůči oděru či poškrábání. Glazury, které se během unikátního procesu výpalu stávají součástí povrchu tašek, dodávají krytině krásu a navíc poskytují další ochranu před povětrnostními vlivy i 100% odolnost vůči UV záření.
Velkoformátová taška FUTURA - barevné provedení, zdroj: CREATONVelkoformátová taška FUTURA - barevné provedení, zdroj: CREATONVelkoformátová taška FUTURA - barevné provedení, zdroj: CREATON

Výhody a přednosti

  • Hladká taška s vlnou
  • min. spotřeba od 10,8 ks/m2
  • Vhodná pro nízké sklony střech
  • Široký sortiment barevných provedení engob a glazur
  • Možnost posuvu 28 mm
  • Záruka 50 let

Pálené tašky CREATON z našeho Katalogu střešních krytin naleznete ZDE

Rubriky článků