Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Lindab - Rozšiřuje portfolio svých výrobků

25. 9. 2015

Lindab expanduje a rozšiřuje portfolio svých výrobků

Vzduchotechnické jednotky a výměníky tepla IMP Klima, ventilační systémy Nather, požární klapky MP3 a řada dalších produktů – to je výsledek posilování koncernu Lindab na trhu vzduchotechniky.

Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky, v letošním roce masivně expanduje. V poslední době získal akvizicemi tři společnosti: MP3, Nather a IMP Klima, jejichž produkty má nyní nově ve své nabídce. Díky tomu je Lindab nyní schopen poskytovat skutečně komplexní řešení vnitřního klimatu obytných, komerčních a průmyslových budov a nabízet ucelené spektrum ventilačních systémů.

Stanislav Němeček, vedoucí prodeje vzduchotechniky Lindab s. r. o., k novým akvizicím dodává: „Na trhu kruhových potrubních systémů jsme již nyní lídrem na trhu. V divizi Vzduchotechnika, která v rámci koncernu stále roste, chceme naši nabídku dále rozšiřovat a poskytovat našim zákazníkům komplexní řešení. Právě tři nově získané společnosti nám pomohou tohoto cíle dosáhnout.“

Vytápění na zemědělské fakultě ve slovinské Lublani  (reference IMP Klima), foto zdroj: LindabMezi reference IMP Klima patří i vytápění lázeňských center, foto zdroj: LindabKompletní vzduchotechnické systémy od IMP Klima se často instalují do kancelářských budov, foto zdroj: LindabVzduchotechnické systémy od IMP Klima jsou schopny vyhovět i nejnáročnějším požadavkům na vytápění a chlazení v objektech mateřských školek, foto zdroj: Lindab

Obr. 1 až 4: IMP Klima - Vytápění na zemědělské fakultě ve slovinské Lublani; vytápění lázeňských center; kompletní vzduchotechnické systémy v kancelářích; vytápění a chlazení v objektech mateřských školek.

MP3 je renomovaná italská společnost, specializující se na kompletní vzduchotechnické systémy včetně protipožární ochrany. Patří ke špičce v oblasti výroby požárních klapek i širokého spektra produktů certifikovaných Evropskou unií. Francouzská firma Nather se orientuje na výrobky a řešení v oblasti ventilačních systémů obytných budov. Slovinská společnost IMP Klima obohatí Lindab o technologicky vyspělé ventilační výrobky a periferní zařízení. Například vzduchotechnické jednotky IMP Klima se dodávají téměř ve 40 velikostech a vzhledem k jejich modulární konstrukci je lze dokonale přizpůsobit individuálním potřebám. Umožňují průtok vzduchu o kapacitě 800 až 100 000 m3/hod., vyznačují se kvalitně navrženou a energeticky úspornou technologií a veškerý sortiment je certifikován v rámci programu Eurovent. Díky své kvalitě se vzduchotechnika od IMP Klima často využívá pro budovy s velkými nároky na vytápění, chlazení a požární ochranu: hotely, sportovní komplexy či plavecké stadiony. Akvizicí IMP Klima tak Lindab upevňuje své postavení v oboru systémů pro úpravu vnitřního klimatu komerčních a průmyslových budov. Lindab bude moci také využívat výzkumné a vývojové středisko IMP Klima ve slovinském Godoviči s 15 laboratořemi.

Ukázka realizace chillerů, foto zdroj: LindabUkázka instalace největší jednotky – realizace hotel Panorama, foto zdroj: LindabUkázka jednotky ve strojovně vzduchotechniky, foto zdroj: Lindab

Obr. 5 až 7: Ukázka realizace chillerů; největší jednotka – realizace hotel Panorama; jednotky ve strojovně vzduchotechniky. 

Všechny tři Lindabem nově získané společnosti mají za sebou působivé reference z oblasti vytápění, chlazení a vzduchotechniky. MP3 se podílela např. na sídle automobilky Mercedes Benz v Berlíně, výrobním závodě Saint-Gobain v Essenu, rezidenčním projektu Bosco Verticale v Miláně, nemocnicích v Piacenze a Bergamu, hotelech Hilton v Benátkách či Jolly v Římě. Společnost Nather realizovala ve Francii desítky rezidenčních budov. Mezi referencemi IMP Klima lze uvést mj. krytou sportovní arenu Palais Omnisport v Paříži-Bercy, stadion CSKA v Moskvě, vysokoškolský kampus Jussieu v Paříži, univerzitní klinické centrum v Sarajevu, kliniku v Heilbronnu nebo hotely Conrad Hilton v portugalském Algarve, Sacher ve Vídni či Hyatt v Minsku.

Produkty v Katalogu střešních krytin společnosti Lindab naleznete pod těmito odkazy:

Plechové imitace taškových krytin LINDAB

Trapézové plechy LINDAB

Pozinkovaný plech s povrchovou úpravou LINDAB

Okapové systémy LINDAB



Rubriky článků