Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Lindab dokončil dodávku vzduchotechniky pro nový výrobní závod Lega v Kladně

2. 3. 2015

Lindab, přední světový výrobce vzduchotechniky a systémů chlazení a vytápění pro všechny typy budov, dokončil dodávku kompletních rozvodů vzduchotechniky a dodávku indukčních jednotek pro nový výrobní závod společnosti Lego Production s. r. o. v Kladně. Montáž na místě zajišťovaly s Lindabem spolupracující firmy Komerc (potrubní systém), Klimatest, Klimaservis Sůva (rozvody zařízení pro odvod tepla a kouře - ZOKT) a Alpine Energie (instalace 200 chladicích stropních indukčních jednotek Plexus). Celá instalace byla dokončena a výrobní závod byl nedávno otevřen. Nová výrobní hala Lega v Kladně má 4 000 m2. Její součástí je také administrativní vestavba.

„Při výběru dodavatele rozhodly ve prospěch Lindabu nejen naše dlouholeté mezinárodní zkušenosti a know-how, ale i to, že Lindab je jako jeden z lídrů oboru vzduchotechniky schopen poskytnout kvalitní komplexní řešení. Typickým příkladem jsou stropní indukční jednotky Plexus. Ty společnost Lego využila i v jiných svých projektech, a proto se pro ně rozhodla i na Kladně,“ uvádí Stanislav Němeček, vedoucí obchodně technického oddělení Lindab Vzduchotechnika. „Flexibilita jednotek Plexus je opravdu vysoká. Lze je použít jak pro chlazení, tak i pro vytápění a umístit do podhledového stropu 600 x 600  nebo i 1200 x 600. Systém Plexus je vybaven fixními lamelami, které usměrňují průtok vzduchu z trysek do rozptylového profilu 360°. Díky tomuto profilu jsou dosahy proudů vzduchu kratší (30 %) a vnitřní klima je bez průvanu. Samozřejmostí je, že vzduchotechnické systémy Lindab mají certifikáty nejvyšší kvality – v případě jednotek Plexus jde o certifikát Eurovent,” dodává Stanislav Němeček.

Obr. 1 až 3: Ilustrační fotografie realizací Lindabu ve skandinávských zemích se stropními indukčními jednotkami Plexus, fotozdroj Lindab

Při projektování vzduchotechniky pro výrobní závod Lego v Kladně využil Lindab stejně jako u všech svých dalších realizací firemní software CADvent. Jedná se  o AutoCAD© aplikaci s nástroji pro kreslení, dimenzování, výpočty, tvorbu specifikací a prezentací zaměřených nejen pro vzduchotechniku. Program CADvent vyvíjí Lindab od roku 1992 a jeho odborníci jej neustále vylepšují podle požadavků projektantů i konečných zákazníků a doplňují o nové prvky, které se ve objevují ve výrobě.



Rubriky článků