Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Rheinzink - Školení klempířů 2015 v plném proudu

19. 2. 2015

Zvyšování kvalifikace klempířů – cesta k úspěchu

Školení klempířů je v plném proudu. Chladné počasí přeje vzdělávacím aktivitám klempířského řemesla. Stále více firem i jednotlivých klempířů zjišťuje, jak důležitá je vysoká kvalifikace v tomto oboru. Kvalitní, precizní a přitom efektivní a rychlá práce snižuje náklady na straně realizátora a vede k dlouhodobé spokojenosti investora

Seminář A

Oblíbený seminář A proběhl začátkem února v areálu SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové. Tématem bylo „Praktické použití titanzinku RHEINZINK na střešní krytiny a oplechování“. Účastníci se seznámili se základními kroky při zpracování klempířských detailů a s důvody určitého způsobu zpracování. Těžištěm školení A bylo praktické procvičení nejčastěji se vyskytujících detailů formou oplechování stolních modelů (dilatační okapnice, napojení na svislou zeď, vnitřní roh, hřeben, nároží, komín v plechové krytině, aj.). Časový prostor byl věnován i pájení materiálu. Absolventi školení by měli být schopni zvládnuté postupy samostatně převést do dalších detailů a na těchto základech již samostatně budovat svůj další profesní vývoj.

Seminář B

Nástavbový seminář B se koná v rakouském Herzogenburgu ve dnech 23.-27.2.2015. Je zaměřen na „Propojení jednotlivých klempířských detailů při realizaci celkové střechy“. Je určen pro absolventy semináře A. Několik úspěšných absolventů letošního školení A rovnou pokračuje na tomto školení. Účastník samostatně pracuje na modelu střechy, kde jsou koncentrovány náročnější klempířské detaily. Cílem je naučit se samostatně navrhnout i realizovat funkční a efektivní rozmístění detailů na jedné střeše.

Organizace seminářů

Seminář A i B trvá pět dnů. Praktická část školení je čtyřdenní a vždy je doplněna o nutné teoretické základy. Jednodenní úvodní teoretická část a průběžné přednášky umožní řemeslníkovi získat co nejucelenější znalosti o titanzinku. Praktická část školení probíhá v dílně, kde má každý k dispozici vlastní stůl s nářadím, materiál a dřevěné modely pro oplechování. Seminář vede školicí klempíř s rozsáhlými zkušenostmi z dlouholeté praxe. Úroveň školení si za uplynulé roky získala uznání klempířů i firem a Účastnický certifikát ze školení RHEINZINK má mezi odbornou veřejností odpovídající váhu.

Školení na semináři, ve Vaší dílně i na stavbě

Příležitostně RHEINZINK organizuje i další nástavbové typy seminářů - D, E, a F, které jsou zaměřeny na fasády, stupňovitou střechu QUICK – STEP a další specializovanou problematiku.

Semináře organizujeme ve školicích centrech v Hradci Králové a v Herzogenburgu, na přání také u našich prodejců či přímo ve Vašich dílnách. Často za Vámi přicházíme i na stavbu, abychom Vám pomohli s řešením konkrétních detailů.

Máte zájem o další informace o školení RHEINZINK? Podrobné informace o všech možnostech najdete zde.

Objektový kalendář 2015

V letošním kalendáři ARCHITECTURE WITH RHEINZINK Vám představujeme úspěšné objekty architektů z celého světa, na kterých je použit náš materiál. V silné konkurenci z celého světa jsou letos úspěšné Čechy i Slovensko!

Architektonická vize, fantazie a volba konkrétního materiálu. Estetického materiálu, který umožňuje kreativní zpracování. RHEINZINK suverénně plní tyto nároky. Podpoří Vaši kreativitu, ladí s jakýmkoliv architektonickým prostředím, je dlouhodobě udržitelný a vzhledově nadčasový.

Nechte se inspirovat. Realizujte své vize!

Máte zájem o zaslání kalendáře ARCHITECTURE WITH RHEINZINK v elektronické podobě? Napište si o něj zde



Rubriky článků