Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

MikMak. Prostě - cik cak!

24. 8. 2014

Řadové rodinné domy MikMak na předměstí Wroclawi jsou mimořádné a neobvyklé v nákresu, formě i provedení. Kovový plášť střech i fasády z titanzinku přitom působí jako sjednocující prvek odvážné realizace.

Vznik nekonvenčního konceptu inspiroval extrémně úzký a dlouhý pozemek a sousední zástavba se spíše tradičními jednoduchými i multirodinnými domy bez vlastního kontextu. Záměrem architektů bylo akcentovat stávající prostředí a dosáhnout logického kontrastu, který čtvrť oživí a definuje. Tak vznikla řada titanzinkových domů, které vyrůstají ze země, přerůstají krajinu střech a připomínají nepravidelné pilovité zuby.Pro střechy i fasády vybrali architekti titanzinkový plech RHEINZINK. Dosáhli tak optického sjednocení objektů rozdílného tvaru a velikosti. Pro přírodní modrošedý materiál řady prePATINA se rozhodli i proto, že zdůrazňuje nadčasovou estetiku architektury. „Kovový plášť vytváří navíc zajímavý kontrast k sezónním změnám přírody“, vysvětluje architekt Mariusz Szlachcic.
Rheinzink, řadové rodinné domy MikMakRheinzink, řadové rodinné domy MikMakNa projekt MikMak bylo použito okolo 22 tun titanzinku v předzvětralém provedení prePATINA blaugrau, z toho 1490 m2 na střechy a 1750 m2 na fasády. Svou elegantní modrošedou optikou sjednocuje přírodní titanzinek nepravidelně tvarované domy v harmonickém souladu a zdůrazňuje cíl architektů vytvořit kompaktní a soudržný celek, který pozitivně dotváří okolní zástavbu. Zajímají Vás bližší informace o realizaci tohoto projektu? Naši technici Vám rádi poskytnou odbornou konzultaci k technickému řešení. Kontakt na příslušného technického poradce najdete zde. Váš dotaz můžete také zaslat zde. Přejete si zaslat vzorky titanzinku prePATINA? Napište si o ně zde.
Rheinzink, řadové rodinné domy MikMakRheinzink, řadové rodinné domy MikMak

INVESTOR: ARC2 fabryka projektów, Wrocław, Polsko

ARCHITEKT: ARC2 fabryka projektów, Wrocław, Polsko, Arch. Mariusz Szlachcic, Renata Gajer, Robert Budny

REALIZACE KLEMPÍŘSKÝCH PRACÍ Z TITANZINKU RHEINZINK: GALEKO Leszek Kordy, ARTIFEX Radoslaw Kordy, Żórawina, Polsko

TECHNICKÉ ÚDAJE: střecha, fasáda: technika krytí na úhlovou stojatou drážku materiál: RHEINZINK- prePATINA blaugrau, plocha střechy a fasády: 3240 m2

REALIZACE: 2013



Rubriky článků