Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Velux - 5 horkých tipů na léto v podkroví

26. 8. 2014

5 horkých tipů na léto v podkroví

Na sluníčko a letní dny se tradičně těšíme po celý rok. Něco jiného je to ovšem v podkrovních bytech s nedostatečnou tepelnou izolací a bez správného venkovního stínění střešních oken. Abyste si i v horkých letních dnech mohli v podkroví odpočinout a načerpat novou energii, přináší společnost VELUX 4+1 tip, jak si užít podkroví i v létě.Na přehřívání podkrovních prostor má vliv řada faktorů, jako je tloušťka izolace, orientace střechy ke světovým stranám, počet střešních oken, výběr zasklení a také stínění. Stínění může být velmi účinnou ochranou proti přehřívání podkrovních prostor, je však potřeba zachytit sluneční paprsky ještě před dopadem na skleněnou tabuli okna, tedy z venkovní strany,“ radí Ing. Tomáš Švec, produktový manažer společnosti VELUX.

Tip č. 1

Venkovní markýza VELUX – efektivně sníží vnitřní teplotu až o 5 °C.

Velux, venkovní markýzaElegantním a zároveň praktickým a dostupným řešením, jak zamezit nepřiměřenému přehřívání podkroví, je venkovní markýza, která účinně odráží sluneční paprsky dříve, než dopadnou na sklo střešního okna. Venkovní markýza VELUX dokáže snížit teplotu uvnitř místnosti až o 5 °C. Je vyrobena v síťové struktuře ze skleněného vlákna obaleného plastem, což je kombinace zajišťující výrobku barevnou stálost a dlouhodobě hezký vzhled.  Síťová struktura navíc nebrání výhledu z okna a do interiéru přivádí stále dostatek denního světla. Způsob uchycení venkovní markýzy na okně z venkovní strany vás nebude nijak omezovat při jeho používání, neboť celý systém umožňuje kdykoli okno otevřít a větrat. Nespornou výhodou venkovní markýzy VELUX je i její snadná a rychlá montáž a pohodlné ovládání přímo z interiéru. Pro individuální potřeby a vkus každého zákazníka jsou venkovní markýzy VELUX libovolně kombinovatelné s jakoukoli interiérovou roletou či žaluzií VELUX. Markýzu lze ovládat buďto manuálně, nebo dálkově na elektrický nebo solární pohon.

Tip č. 2

Letní balíček DOP VELUX – kombinace markýzy a rolety vám ušetří 15 % ceny!

Letní balíček DOP kombinuje venkovní markýzu s vnitřní zcela zatemňující roletou. Venkovní markýza zajistí účinný štít proti slunečním paprskům a sníží teplotu v interiéru až o 5 °C. Zcela zatemňující roleta zase poskytne dokonalé zatemnění v kteroukoli noční či denní hodinu a zároveň zajistí absolutní soukromí. Při koupi balíčku DOP navíc ušetříte 15 % z ceny oproti pořízení každého výrobku zvlášť.

Tip č. 3

Venkovní roleta VELUX – ochrana proti slunci, hluku i nečekanému krupobití.

Venkovní roleta představuje jednoznačně nejúčinnější ochranu proti intenzivnímu náporu slunce. Dokáže zachytit až 97 % tepla ze slunečních paprsků a umožňuje také místnost kdykoli zcela zatemnit.  Při nepříznivých povětrnostních podmínkách se stává neocenitelnou funkce regulace vnějšího hluku z deště nebo krupobití, který se díky venkovní roletě sníží až o 3 dB. Tuto hodnotu člověk v místnosti vnímá jako pokles hlučnosti
o polovinu.U venkovních rolet si lze zvolit i způsob jejich ovládání, které může být buď manuální, nebo automatické - prostřednictvím solárního či elektrického pohonu.  Venkovní roleta bude univerzálním doplňkem všech oken VELUX, který plnohodnotně využijete v každém ročním období. V zimě totiž velmi spolehlivě zabraňuje tepelným ztrátám, a to až o 17 %. Pro svůj bezkonkurenční vzhled získaly venkovní rolety VELUX cenu Red dot design 2012.

Tip č. 4

Disney & VELUX Kolekce snů – 12 disneyovských motivů pro dětské pokojíčky.

Velux, disneyovské motivy pro dětské pokojíčkyDisney & VELUX Kolekce snů je nejnovější kolekce zcela zatemňujících rolet věnovaná dětem. Jedná se o sérii pohádkových rolet do dětských podkrovních pokojů, které nabízí dokonalé prostředí pro jejich noční spánek či krátké zdřímnutí během dne. Poskytují totiž 100% zatemnění proti slunečnímu i měsíčnímu světlu nebo světlu z pouličních lamp. Disney & VELUX Kolekce snů zahrnuje 12 pohádkových vzorů se šesti oblíbenými Disney postavičkami. Děti tak mohou usínat ve společnosti medvídka Pú, slůněte Bambi, Popelky, myšky Minnie, myšáka Mickeyho
nebo s hrdiny filmu Letadla. Zcela zatemňující rolety z Disney & VELUX Kolekce snů splňují vysoké nároky nejen na technické zpracování, ale také na zdraví a bezpečnost dětí. Rolety obstály v přísném testování Oeko®Standard 100 a žádná z jejich částí neobsahuje zdraví škodlivé chemické látky.

Tip č. 5

Sítě proti hmyzu VELUX – 100% ochrana proti mouchám či komárům.

Velux, sítě proti hmyzuVychutnat si klidný spánek bez dotěrného hmyzu může být v letních měsících nedosažitelnou metou. Často volíme mezi otevřeným oknem a štípanci nebo zavřeným oknem, horkem a nepříjemným vnitřním prostředím. Síť proti hmyzu VELUX umožňuje ponechat okna otevřená, nechat do interiéru proudit chladný a čerstvý vzduch a učinit tak nepraktickým kompromisům konec. Síť se instaluje na ostění, takže okno můžete používat zcela běžně bez omezení výhledu. V případě, že síť proti hmyzu zrovna nevyužíváte, můžete ji jednoduše navinout a skrýt do tenké hliníkové kazety. Do podkroví tak už můžete i během léta pustit čerstvý vzduch a dopřát všem jeho obyvatelům ničím nerušený spánek.



Rubriky článků