Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

IKO - Odolný plastový ventilátor

12. 6. 2014

Armourvent Special

Novinka, plastový ventilátor IKOArmourvent Special je odolný plastový ventilátor, který je odolný vůči kroupám a UV záření. Je navržen takovým způsobem, že je sotva znatelný na šindelové střeše. Díky své nakloněné vnitřní přepážce chrání před vnějšími prvky, jako jsou ptáci, hmyz, sníh a voda.

Větrací plocha je 30 cm²/kus. Armourvent Special je k dispozici v červené a černé barvě (v balení po 10 kusech).

Ventilace Vaší šindelové střechy



Výhody správného odvětrání šindelové střechy
:

1. Prodlouží životnost Vaší střechy

2. Zvyšuje pocit pohodlí domova

3. Reguluje vlhkost střechy

4. Omezuje vnik tepla do podkroví v letních měsících a zimy v zimních měsících

5. Zamezuje vzniku kondenzace ve střešním plášti

Správnou ventilací Vaší šindelové střechy se přirozeně vyrovnají teplotní rozdíly vně a uvnitř střešního pláště. Tím zůstává střešní konstrukce nepoškozená a zdravě odolává náhlým teplotním změnám.
Iko, model správného a nesprávného odvětrávání šindelové střechy

Obrázek vlevo - Střecha postrádá odvětrávání, chybí vzduchová mezera mezi záklopem a konstrukcí. Důsledky: uvnitř střešní konstrukce vznikají v létě velmi vysoké teploty, v zimních měsících kondenzuje teplý vzduch unikající z podkrovních místností, čímž dochází k vysrážení teplého vzduchu na spodní straně šindelů nebo záklopu do formy kapalného skupenství – vody, která pak stéká zpět do střešní konstrukce a může ji poškodit, čí vést k tvorbě plísní ...

Obrázek vpravo - Střecha správně odvětraná, existuje zde průduch mezi záklopem a konstrukcí. Vzduch je nasáván u přesahů střechy u okapové hrany, probíhá pod záklopem v odvětrané mezeře a je vyfukován v hřebeni nebo co nejvýše u hřebene. Teplota ve střešní konstrukci je nižší a cirkulující vzduch v odvětrané mezeře zdravě ventiluje celý prostor, čímž dochází k odvodu kondenzátu v zimě či nadměrného tepla v létě, tím je střešní konstrukce ochráněna a prodloužena celková životnost střechy.


Rubriky článků