Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Ministr prodloužil termín k podávání žádostí

3. 12. 2013

Na účtu programu Nová zelená úsporám 2013 zbývá ještě několik desítek milionů korun, které by do dnešního dne, tj. do termínu ukončení podávání žádostí v rámci 1. výzvy, nebyly vyčerpány.

Nová zelená úsporám 2013Některé žádosti totiž musely být vyřazeny pro formální nedostatky, kdy žadatelé nedodali všechny podklady apod. Pokud by byly přijaty všechny žádosti, podpora už by byla v tuto chvíli vyčerpána. Ministerstvo životního prostředí proto prodlužuje termín pro podávání žádostí do vyčerpání stanovené alokace, nejpozději pak do 12:00 hodin 20. prosince 2013.



„Nová zelená úsporám podporuje český průmysl, zejména stavební, a české služby, zvyšuje zaměstnanost a navíc přispívá ke kvalitnějšímu životnímu prostředí. O dotace z programu je velký zájem, prostředky rychle ubývají, přesto k dnešnímu dni zbývá ještě zhruba 80 milionů z jedné miliardy korun určené pro letošní výzvu. Proto jsme se rozhodli příjem žádostí prodloužit, aby opravdu všichni, kteří chtějí, měli možnost využít nabízené podpory a nebyli limitováni termínem. Pokud by přesto někdo nestihl podat žádost, bude mít další možnost hned začátkem ledna příštího roku, kdy startuje navazující program Nová zelená úsporám. V první fázi počítáme se dvěma miliardami z příjmů z prodeje emisních povolenek. Ty budou opět určené na komplexní rekonstrukce rodinných domů. Nové dvě miliardy v programu zateplí na 8 tisíc rodinných domů a dají práci přibližně 5 tisícům zaměstnanců v různých oborech," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský.

Dodatkem č. 1 byly zároveň ke Směrnici Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 (dále jen „Dodatek č. 1") provedeny některé procesní úpravy, které se nedotýkají již evidovaných žádostí. Pro všechny žádosti již evidované i ty, které budou podány, se prodlužuje doba účinnosti Rozhodnutí ministra o poskytnutí podpory.



Plné znění Dodatku č. 1, tj. aktuální znění Směrnice a jejích příloh, je zveřejněno na webovém portálu programu NZÚ 2013.

Zdroj: www.nzu2013.cz

Rubriky článků