Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Zlatou medaili na stavebním trhu v Brně získal HELUZ

30. 4. 2013


Mezinárodní stavební veletrh v Brně letos udělil zlaté medaile ve čtyřech kategoriích. Z přihlášených exponátů v kategorii Energeticky úsporné stavění získala zlaté ocenění firma Heluz cihlářský průmysl v.o.s. za zvukověizolační cihlu s maltovací kapsou HELUZ AKU 17,5MK


Heluz Aku 17,5MKPopis: HELUZ AKU 17,5 MK je zvukověizolační cihla s maltovací kapsou určená pro nosné zvukověizolační zdivo.

Další zlatá medaile na IBF 2013 patří Tepelnému čerpadlu vzduch-voda SHP 140IRC/SHP-140ERC výrobce SINCLAIR CORPORATION LTD.
Tepelné čerpadlo SHPPopis: Vysokoteplotní tepelné čerpadlo vzduch-voda s maximální výstupní vodou +65°C až do -10°C a +55°C až do -20°C venkovní teploty, s kompresorem Copeland se vstřikem sytých par.

Třetím oceněným zlatou medailí v kategorii Design se stal exponát Model modulové kancelářev Touax od výrobce Touax s.r.o.
Modelová kancelář TouaxPopis: Společnost Touax představuje v české premiéře unikátní modulovou kancelář, kterou lze během několika málo hodin postavit takřka kdekoliv. Kancelářský modul o cca 18 m2 ukazuje jednací místnost s mikrokuchyňkou a nadstandardně zařízenou toaletou.

Poslední zlatá medaile IBF 2013 byla udělena v kategorii Volná kategorie vystavovateli Agro Trnava s.r.o. pro jejich zametací vůz AUSA B 200 H.
Zametací vůz Ausa B 200 H
Popis: Zametací vůz s násypkou 2m3 ; Vysokým výkonem sací turbíny - až 9000m3/hod; splňující normu PM 10 s označením tři hvězdy(maximum možného).
Více o oceněných exponátech zde

Stavební veletrhy a veletrh nábytku Mobitex letos na brněnském navštívilo 51.323 lidí. Je to o zhruba deset tisíc lidí méně než v loňském roce. Také výstavní plocha akce byla letos menší než v minulosti. Klesla zhruba o čtvrtinu na 21.000 metrů čtverečních. Vyplývá to z informací, které dnes ČTK poskytli zástupci Veletrhů Brno. Pětidenní akce dnes skončila.
Brněnské výstavy IBFBrněnské stavební veletrhy se v posledních letech potýkají s menším zájmem vystavovatelů. Letos jich bylo v Brně 804 ze 17 zemí. Je to o zhruba tři desítky méně než loni. Firmy si pronajímaly také menší stánky. Jedním z důvodů byla podle organizátorů recese v oboru. Letos poprvé na brněnském výstavišti přehlídku akcí doplnila samostatná expozice dřevostaveb. Tento segment oproti celému oboru stavebnictví roste. Se speciální výstavou dřevostaveb Veletrhy Brno počítají i za rok. Stavební veletrhy patří k nejnavštěvovanějším akcím na brněnském výstavišti. V minulosti byl ale zájem návštěvníků mnohem větší. Na akci chodilo i přes 80.000 lidí.



Autor: ČTK/IBF



Rubriky článků