Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Výrobci střešní krytiny Tondach loni vzrostly tržby i zisk

3. 5. 2012

Společnosti Tondach ČR, přednímu tuzemskému výrobci střešní krytiny a zdicích materiálů, loni vzrostly celkové tržby o 12,9 procenta na 1,3 miliardy korun. Hospodaření firmy se sídlem v Hranicích na Přerovsku skončilo čistým ziskem 81,5 milionu korun, v roce 2010 společnost vytvořila zisk 63 milionů korun. ČTK informaci získala z výroční zprávy firmy.

"Vývoj prodeje naší společnosti v úvodu roku navázal zlepšením na lehké oživení v závěru roku 2010, ale v průběhu roku se dostavilo zpomalení. Přesto se nám celkově podařilo realizovat lepší čísla než v roce předchozím a přiblížit se hodnotám roku 2009," uvedlo vedení společnosti ve výroční zprávě. Předloni firma vytvořila zisk 109 milionů korun, její tržby tehdy dosáhly 1,37 miliardy korun.

Společnost Tondach ČR měla na konci loňského roku celková aktiva 2,1 miliardy korun, její vlastní kapitál obnášel 1,1 miliardy Kč a cizí zdroje 948,6 milionu korun. V roce předcházejím cizí zdroje firmy činily 1,1 miliardy Kč.

Tondach ČR má v Česku pět výrobních závodů, které sídlí v Hranicích, Šlapanicích, Jirčanech, Stodu a Blížejově. Firma je součástí nadnárodní společnosti Tondach Gleinstätten AG, která zaměstnává v 11 evropských státech více než 3100 lidí.

.

.

.

.

autor: ČTK



Rubriky článků