Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Co nabídnou Střechy Praha 2012?

26. 1. 2012

Již počtrnácté se tento rok připravuje největší veletrh střech ve střední Evropě. Letošní ročník se uskuteční ve dnech 8. - 11. 2. 2012 nově v prostorách PVA EXPO PRAHA Letňany, v souběhu se 7. veletrhem dřevostaveb For Wood. Vedle četných a zajímavých expozic jsou pro návštěvníky připraveny i přednášky předních českých odborníků, bezplatná poradenská centra i rozptýlení v podobě soutěží o hodnotné ceny.

Veletrh Střechy Praha již mnoho let umožňuje návštěvníkům prohlédnout si nejžhavější novinky týkající se střech. Zvažujete-li například obměnu či renovaci střešní krytiny, nenechte si ujít stánek firmy NSQ, která bude tento rok představovat novinku v podobě americké břidlice s možností shlédnout i ukázky práce s tímto atraktivním materiálem.

Pro kutily všeho druhu přichystala firma PROTOOL velkou expozici svých uznávaných a oblíbených pracovních nástrojů včetně možnosti si práci s nimi přímo na veletrhu vyzkoušet. V minulých letech si návštěvníci oblíbili propracované a rozsáhlé expozice firem BRAMAC a TONDACH. Dobrou zprávou pro příznivce obou značek je, že tento rok chystají nové expozice, na větší ploše a s rozsáhlejší nabídkou nových produktů. Velké portfolio střešních oken i řešení jejich zasazení do střechy představí již tradičně firma VELUX a ROTO.

Pro ty, kteří se chystají stavět nebo rekonstruovat vlastní dům, nebo spravují nájemní dům, či dokonce celou obec, je připraveno Stavební poradenské centrum Střechy Praha. Toto centrum odborně zastřešuje Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a přijít poradit se špičkovými odborníky může opravdu každý, ať se jedná o oblast výstavby, rekonstrukce střechy či celého domu, úspor energií či bydlení v dřevostavbě.

Návštěvníky veletrhu působící na stavební vysoké či střední škole, ať již jako přednášející či jako student, jistě zaujmou odborné přednášky připravené v rámci doprovodného programu těmi nejpovolanějšími profesionály. Zpestřením nejen pro studenty, ale širokou veřejnost může být ve čtvrtek 9.2. připravená autogramiáda knižní novinky „Tepelné mosty pro nízkoenergetické a pasivní domy" autora Ing. Romana Šubrta a kol., kterou vydalo nakladatelství Grada Publishing.

Soutěžíte rádi a chcete si z veletrhu odnést něco pěkného na památku? Pak je pro vás na páteční a sobotní odpoledne připraveno losování o velmi zajímavé hmotné ceny, kde můžete vyhrát střechu na rodinný dům zdarma. Anketní lístky lze vhazovat po celou dobu veletrhu, do losování se dostane každý.

Zájemci o alternativní zdroje energie, kteří si nejsou jisti, že se zcela vyznají v současném stavu legislativy, jistě ocení připravený přednáškový blok Solární teplo ze střechy a několik dalších přednášek, například srovnání finanční efektivity jednotlivých alternativních zdrojů energie nebo tipy na nízkonákladová opatření pro snížení spotřeby energie na vytápění. Připraveno je i specializované poradenské středisko EkoWATT - centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie.

Ti z návštěvníků, kteří ve stavebnictví podnikají či profesně jinak působí, si určitě rádi vyslechnou výsledky několika odborných soutěží - o nejlepší exponát veletrhu, realizaci nejlepší kovové střechy a jejího detailu či o nejlepší střechařský inzerát roku 2011. Zajímavé budou nesporně i příspěvky účastníků Kulatého stolu, jehož se první výstavní den účastní významní zástupci výrobců a dodavatelů střešních materiálů. Kulatý stůl moderuje pan Vladimír Kroc z Českého rozhlasu.

Snahou organizátorů, stejně jako v minulých ročnících, je nabídnout návštěvníkům jedinečnou příležitost seznámit se na jednom místě s tím nejnovějším, co se v tomto roce odehrálo v oboru střech, vyslechnout zajímavé přednášky a nechat si poradit se svými stavebními a rekonstrukčními plány. Z prozatím dostupných informací lze soudit, že se jedná o jeden z nejzajímavějších ročníků veletrhu Střechy Praha a jeho návštěva bude rozhodně stát za to.



Rubriky článků