Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Vláda schválila rozpočet státního fondu bydlení na rok 2012

15. 10. 2011

Vláda ve středu schválila a doporučila poslancům ke schválení návrh rozpočtu Státního fondu bydlení (SFRB) na rok 2012 ve výši 1,7 miliardy korun. Většinu z této částky tvoří příspěvky vyplácené z již dříve uzavřených smluv. ČTK to řekl Jan Dvořák z tiskového oddělení ministerstva pro místní rozvoj (MMR). Loni měl fond k dispozici 1,3 miliardy korun.



Celkem 300 milionů korun bude mít fond bydlení v roce 2012 na poskytování nízkoúročených úvěrů podporujících výstavbu nájemních bytů hlavně pro sociálně ohrožené skupiny, jako jsou například senioři.

"O případném uvolnění dalších prostředků na podporu výstavby nájemních bytů pro ohrožené skupiny obyvatel bude vláda v příštím roce rozhodovat na základě výsledků pilotní výzvy programu nízko úročených úvěrů poskytovaných SFRB, která je otevřena do 8. listopadu 2011," uvedl Dvořák. V rámci této výzvy má SFRB k dispozici 120 milionů korun a aktivně oslovuje možné příjemce těchto úvěrů s nabídkou nové služby.


Poskytování výhodných úvěrů na výstavbu nájemního bydlení odpovídá nové koncepci státní bytové politiky, která se už nechce jako v minulých letech zaměřovat na podporu vlastnického bydlení.






autor: ČTK



Rubriky článků