Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Stavby roku 2011

7. 10. 2011

Stavbami roku 2011 se bez rozlišení pořadí staly jihozápadní část Pražského okruhu, golf klub Čertovo břemeno v Jistebnici u Tábora, společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas, krytý plavecký bazén v Litomyšli a univerzitní kampus Masarykovy univerzity v Brně - Bohunicích, školská část. Oznámila to Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.


























Výstavba jihozápadní části Pražského okruhu Praha

 
Výstavba jihozápadní části Pražského okruhu získala také cenu veřejnosti hlavního města Prahy. Podle organizátorů byl titul udělen za vytvoření velkoryse pojaté dopravní stavby nezbytné pro život hlavního města se zřetelem k náročnému osazení do přírodního rámce.















Krytý plavecký bazén Litomyšl

 

Cenu předsedy Senátu získalo onkologické centrum Fakultní nemocnice Plzeň. Nová budova ČVUT v Praze - Dejvicích si vysloužila cenu primátora hlavního města Prahy.





















Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas

 
Cenu veřejnosti za stavbu roku 2011 získala revitalizace Staroměstského náměstí v Mladé Boleslavy.

























Golf Klub Čertovo břemeno Jistebnice (Táborsko)

 

Cenu Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství získala rekonstrukce zastupitelského úřadu ČR v Brazílii. Porota hodnotila kvalitu dokončených prací, kvalitu architektonického řešení a jeho zvládnutí dodavatelem stavby, spokojenost investora a uživatelů stavby.

Přihlíželo se také například k začlenění stavby do krajinného rámce či propojení její funkčnosti s dalšími objekty. Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v rámci pátého ročníku Dnů stavitelství a architektury.



Další články z kategorie: Renovace střech, nové střechy - vzorové realizace objektů ZDE



autor: ČTK, zdroj foto: aktualne.cz

 

 



Štítky: Stavby, stavebnictví
Rubriky článků