Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Ruukki Adamante - působivý vzhled slunečného středomoří

10. 10. 2011

Každý z nás alespoň jednou slyšel příběh o Středomoří, nebo měl tu čest strávit dovolenou v některé ze zemí v tomto regionu. Ve všech vzpomínkách na dovolenou strávenou v této oblasti se vám vybaví moře, skály, lidé, kuchyně a domy, které mají jedinečné kouzlo.

Příběhy o jasných barvách řeckých střech nebo bělostných stěnách a pohádky o španělských domech s velkými zahradami a fontánami, s terasami a lehátky jsou skutečností každodenní reality lidí žijících v středomořské oblasti. Středomořský styl, známý jako španělský moderní styl, se zrodil v severní části středomořské oblasti a najdeme ho hlavně v zemích, jako je Španělsko, Itálie nebo Řecko. U tohoto typu domů se nejčastěji vyskytují prvky inspirované přírodou a přírodními materiály.

Řevnická 170/4
155 21 Praha 5
tel.: +420 257 311 040



Začátkem roku přišla společnost Ruukki na trh s úplnou novinkou a představila veřejnosti nový tvar střešní krytiny, která má sice svůj původ na chladném finském severu, nicméně vyvolává svým tvarem představu slunečného středomořského regionu. Nová krytina má netradičně působivý vzhled a nese také netradiční název - výrobce ji pojmenoval ADAMANTE. Svěží design a vyšší přesnost profilu Adamante, ve srovnání s jinými dostupnými profily, věrně reprodukují design středomořských keramických tašek. Navíc je na něj poskytována půlstoletá záruka a použita nejnovější technologie v oblasti povrchových úprav - ochranný systém s názvem Pural Matt. Základem ocelové střešní krytiny Ruukki je žárově pozin-kovaný plech s vrstvou zinku 275 g/m². Pak následuje pasivační vrstva, základní nátěr a poslední vrstvou je vrstva finální povrchové úpravy. Tu tvoří nejkvalitnější povrchová úprava Pural v matném provedení. Společnost Ruukki jako jediný výrobce ocelových střešních krytin vlastní na výrobu povrchové úpravy Pural Matt patent, což ji kvalitativně výrazně odlišuje od všech ostatních výrobců podobných střešních krytin.


Tato povrchová úprava má tloušťku 50 mikronů a společnost Ruukki na ní poskytuje 50-ti letou záruku na prorezivění a 20-ti letou záruku na barevnou stálost. Právě tato skutečnost by měla být pro zá-kazníka, který se rozhoduje pro koupi ocelové střešní krytiny, ta nejdůležitější. Přestože se jedná o střešní profil určený zejména pro náročnější majitele domů, kteří preferují odlišný styl a výjimečný design, cena je pro zájemce příjemným překvapením. Tento profil je lehký, má pouze 4,72 kg/m2, jeho přeprava a in-stalace jsou proto velmi snadné. Délka profilů je variabilní, uzpůsobená pro každý projekt střechy zvlášť tak, aby se zabránilo ztrátám materiálu. Ruukki Adamante je k dispozici v široké paletě barev, včetně dvou speciálních barev - červeného vína (Red Wine) a lilku (Aubergine), které byly uvedeny do prodeje začátkem letošního jara a jsou k dispozici pouze v portfoliu společnosti Ruukki.



Kromě barev a povrchových úprav společnost Ruukki neustále rozšiřuje také produktovou řadu střešních profilů. V loňském roce zařadila do svého výrobního programu maloformátovou krytinu pod názvem FINNERA. Prodává se na paletách (233m²=310ks) po modulech o ploše 0,86 m2 připravených pro mon-táž přímo ze skladu a tak bude montáž vaší střechy rychlejší a jednodušší. Finneru si díky malým rozmě-rům ze skladu odvezete přímo i malým osobním autem. Profil Finnera lze použít na střechy všech tvarů a rozměrů, v povrchové úpravě Purex, se zárukou až 40 let. Díky jednoduché přepravě, manipulaci na stře-še a velmi malému prostřihu, si tato novinka od Ruukki velmi rychle našla příznivce mezi realizačními firmami i majiteli domů.

Poslední novinkou je střešní profil VINTAGE, což je velmi kvalitní střecha založená na nejnovějším know-how v oblasti materiálů a technologie zpracování, s designem, který připomíná tradiční, ručně vy-ráběné střechy se stojatým švem. Nadčasový design kombinovaný se snadnou instalací vytváří z této kry-tiny nejlepší volbu pro renovace střech.


Více informací na www.ruukkistrechy.cz.







autor: RUUKKI



Rubriky článků