Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Firma Tondach vytvořila přes útlum stavebnictví zisk 63 mil. Kč

22. 6. 2011

Společnosti Tondach ČR, přednímu tuzemskému výrobci střešní krytiny a zdicích materiálů, loni klesly tržby o 12,4 procenta na 1,2 miliardy korun. Hospodaření firmy se sídlem v Hranicích na Přerovsku skončilo čistým ziskem 63 milionů korun, v roce 2009 to bylo 109 milionů korun. Kladného hospodářského výsledku loni firma dosáhla přes osmiprocentní útlum stavebnictví, řekl dnes ČTK obchodní ředitel Tondach ČR Kamil Jeřábek.



"K tržbám v objemu 1,2 miliardy Kč pomohl firmě především konec roku 2010, kdy se propad stavebnictví zastavil a rostlo množství zakázek stavebních a pokrývačských firem. Hlavními tahouny hospodaření firmy byl sektor rekonstrukcí a export do Polska, Ukrajiny a Ruska," uvedl Jeřábek.

Letos se podle něj situace ve stavebnictví zlepšuje. "V letošním roce vidíme pozitivní vývoj ve výstavbách nových domů, ale také v oživení sektoru rekonstrukcí, na které se především soustředíme. První čtvrtletí se neslo díky příznivému počasí a nízké srovnávací základně roku 2010 v duchu silného oživení prodejů," řekl obchodní ředitel společnosti.

Tondach ČR má pět výrobních závodů, které sídlí v Hranicích, Šlapanicích, Jirčanech, Stodu a Blížejově. Firma je součástí nadnárodní společnosti Tondach Gleinstätten AG, která zaměstnává v 11 evropských státech více než 2400 lidí. Ročně vyrábí asi 350 milionů střešních tašek a 125 milionů cihelných jednotek ve zdících materiálech. Obrat skupiny v roce 2010 dosáhl 181 milionů eur.







autor: ČTK



Rubriky článků