Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Fond bydlení přestane přijímat žádosti o dotace na opravy domů

27. 5. 2011

Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) přestane přijímat v programu Nový panel žádosti o úrokové dotace na opravy bytových domů. Došly mu totiž peníze. Poslední šanci na podání žádostí o dotace mají majitelé domů v pátek. ČTK to dnes zjistila z webu fondu.


























SFRB mohl letos uzavřít s majiteli bytových domů smlouvy o poskytnutí úrokových dotací v hodnotě jedné miliardy korun. Žádosti přijímal od dubna. Letošní peníze pro Nový panel schválili poslanci teprve na začátku května.

Podobným potížím s nedostatkem peněz čelil Nový panel také v roce 2010. Miliardu korun stačili loni žadatelé vyčerpat do srpna. Potom až do letošního dubna program žádosti o dotace nepřijímal. Předloni stát dotoval úroky z úvěrů na revitalizaci panelových domů částkou 2,6 miliardy korun.

Program původně poskytoval ještě pod názvem Panel úrokové dotace na opravy a modernizace panelových domů. Od roku 2009 z něj ale můžou peníze směřovat i na opravy ostatních bytových domů.

Typickými příjemci podpory jsou bytová družstva a společenství vlastníků. Celkem od roku 2001 státní dotace pro program překročily 12,85 miliardy korun, pomohly opravit zhruba 360.000 bytů.










autor: ČTK



Rubriky článků