Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Investice do komerčních realit mají být letos nejvyšší od 2007

5. 5. 2011

Investice do komerčních realit mají letos po celém světě stoupnout na více než 440 miliard USD (7,1 bilionu Kč), a budou tak nejvyšší od roku 2007. V Severní a Jižní Americe mají vzrůst až o 60 procent. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila poradenská firma Jones Lang LaSalle.



V prvním čtvrtletí objem investic do komerčních realit stoupl o 44 procent na 94 miliard USD. Brazílie se stala ve čtvrtletí pátým nejaktivnějším investičním trhem, a země skupiny BRIC, která zahrnuje Brazílii, Rusko, Indii a Čínu, měly na celkovém objemu investic podíl 13 procent. V roce 2007 přitom jejich podíl na celkových investicích činil pouze dvě procenta.

V Severní a Jižní Americe se mají investice letos zvýšil o 60 procent na 155 miliard USD, hlavně díky oživení ve Spojených státech. Objem investic v Asii a Tichomoří má stoupnout o 15 až 20 procent na více než 100 miliard USD. Růst zbrzdí nedávné zemětřesení v Japonsku a pokles objemu investic v Číně kvůli přísnější regulaci, dodala Jones Lang LaSalle.

V Evropě se má objem investic zvýšit o 30 procent. Z jednotlivých zemí se čeká největší aktivita v Británii, Německu a Francii, napsala agentura Reuters.












autor: ČTK

 



Rubriky článků