Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Na stavební veletrhy do Brna přijede více než tisíc firem

11. 4. 2011

Přes tisíc vystavovatelů z 24 zemí se představí na letošních stavebních veletrzích, které začínají v úterý v Brně. Počet firem, které se budou prezentovat, je zhruba stejný jako loni, vzrostla zahraniční účast. Tradiční výstavní akce končí v sobotu. Po třech letech se na ni vrací i stavební stroje. Na dnešní tiskové konferenci to dnes řekli zástupci pořádajících Veletrhů Brno.



Veletrhy nejsou zajímavé pro velké stavební firmy. Podle generálního ředitele Veletrhů Brno Jiřího Kuliše mimo jiné argumentují tím, že v rámci transparentnosti zadávání veřejných zakázek mají lidé zaměstnaní ve státní správě zákaz se s nimi na veletrhu stýkat.

Vystavovat v Brně nebude OHL ŽS ani například Skanska. "Naše společnost už loni nevyhodnotila svoji účast na veletrhu jako efektivní formu komunikace s klienty, a proto využívá jiných komunikačních kanálů," uvedla mluvčí Skansky Lucie Nováková.

Podle Kuliše jsou stavební veletrhy především o malých a středních firmách, kterých je v ČR dostatek. Akce i přes krizi ve stavebnictví zaplní pavilony P, V, A, F - vystavovatelé veletrhu stavebního bydlení Mobitex se představí v pavilonech G1 a G2. Na volných plochách brněnského výstaviště budou stát stavební stroje. Podle organizátorů budou zaplněny všechny dostupné plochy.

Celkově firmy zaplní 48.426 metrů čtverečních čisté výstavní plochy. "V čisté výstavní ploše se blížíme k číslům z roku 2009. Firmy dnes více zvažují velikost své expozice. Pokud investují, tak se snaží, aby byla investice maximálně využita," uvedl ředitel projektu Stavebních veletrhů Radim Tichý.

Součástí veletržní akce je i řada odborných konferencí a seminářů. Jedním z nich je konference s aktuálním tématem - Dopravní infrastruktura a krize. Je řešením PPP? Na akci bude mimo jiné slovenský ministr dopravy Ján Figel. Jeho český protějšek bude vzhledem k aktuálním událostem v české politice chybět.

Jedním z hlavních témat veletrhu bude problematika energeticky úsporného stavění, které je podle pořadatelů celosvětově aktuální.

Stavební veletrhy se na brněnském výstavišti uskuteční od 12. do 16. dubna souběžně s veletrhem interiéru a bydlení MOBITEX. Loni se na stavební veletrhy přišlo podívat 80.541 zájemců ze 36 zemí. Na akci vystavovalo 1051 firem z 18 zemí, letos bude o 27 firem více.





autor: ČTK; obrázek zdroj:stavebni-technika.cz



Rubriky článků