Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Návštěvníci Stavotechu se zajímali o úspory v oblasti vytápění

10. 11. 2010

O úspory při vytápění domů a bytů, obnovitelné zdroje a možnosti výstavby dřevostaveb se zajímali nejvíce návštěvníci letošního podzimního stavebního veletrhu Stavotech, který hostilo od čtvrtka do dnešního podvečera olomoucké Výstaviště Flora. Během třech dní na akci zavítalo více než 6000 lidí, což je zhruba stejně jako před rokem. ČTK to řekla Eva Fuglíčková z pořadatelské společnosti Omnis Olomouc.


Na podzimní Stavotech se do krajského města sjelo více něž 120 vystavovatelů. "Zájem o něj se přes světovou finanční krizi v posledních letech spíše zvyšuje," uvedla Fuglíčková. Účastníci akce na ní tradičně prezentovali garážová vrata, zdicí materiály, střešní krytiny a izolace.

"Novou samostatnou sekci letos měly dřevostavby, o které roste v poslední době zájem. Kromě nich se návštěvníci veletrhu nejvíce zajímali o obnovitelné zdroje a úspory energií," řekla Fuglíčková. Zájemci se například mohli seznámit s nabídkou tepelných čerpadel, solárních panelů a pasivních domů.

Součástí Stavotechu byly tradičně Olomoucké dny architektury a stavebnictví, spojené mimo jiné s exkurzemi do budov Omega centrum sportu a zdraví a letos otevřeného hotelu NH Olomouc Congress. Veletrh nabídl také přehlídku investičních příležitostí pod názvem RegionInvest, které se zúčastnilo olomoucké hejtmanství a města Olomouc, Přerov, Prostějov, Šternberk a Litovel.



autor ČTK



Rubriky článků