Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Největší výrobce oken v ČR plánuje expanzi pomocí franšíz

29. 10. 2010

Největší česká okenářská skupina Window Holding plánuje nový způsob expanze. Novým nástrojem prodeje oken Vekra, jedné ze značek skupiny, má být vytvoření franšízové sítě v Česku. Cílem je pokrýt všechna okresní města a města nad 15.000 obyvatel. Franšízové řetězce poskytují svou značku, znalosti a způsob podnikání druhým osobám, které jim pak odvádějí část zisku.


První prodejnu na bázi franšízové smlouvy otevřela skupina začátkem října ve Frýdku-Místku. Nyní jedná s dalšími zájemci. "Kritéria při výběru potenciálního partnera jsou minimálně jeden rok zkušeností s prodejem otvorových výplní, živnostenské oprávnění či registrace právního subjektu, znalost trhu se stavebními výplněmi v daném regionu a samozřejmě obchodní talent," uvedl ředitel externí obchodní sítě Window Holdingu Miroslav Filip.

Pod Window Holding patří pět výrobních závodů ve Staré Pace na Jičínsku, v Lázních Toušeň u Prahy, ve Velkém Meziříčí na Žďársku, v Husinci na Prachaticku a v Zašové na Moravě. Skupina dohromady zaměstnává přibližně 1000 lidí. Ambicí skupiny je být nejsilnější okenářskou skupinou ve střední Evropě. S vlastnictvím holdingu je spojována finanční skupina Wood & Company.

ilustrační foto


autor ČTK



Rubriky článků