Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Odborná porota vybrala nejlepší výrobce stavebnin za letošní rok

20. 9. 2010

Nejlepším výrobcem stavebnin se z firem nad 150 zaměstnanců stal letos bez určení pořadí výrobce stavebních hmot LB Cemix, zhotovitel žáruvzdorných výrobků P-D Refractories CZ a Vápenka Vitošov. Na svém webu to zveřejnila inženýrská a poradenská společnost ÚRS Praha, která soutěž organizovala spolu se Svazem podnikatelů ve stavebnictví a ministerstvem průmyslu a obchodu.


Z podniků do 150 pracovníků vyhrál opět bez rozlišení pořadí producent asfaltu Bohemia Asfalt, výrobce zateplovacích systémů Stomix a Zlínské cihelny.

Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví si z letošního ročníku soutěže odnesl výrobce sádrokartónů Knauf Praha, ocenění ministerstva průmyslu a obchodu získala těžařská firma Kámen Zbraslav, cenu poroty cementářská společnost Lafarge cement.

Odborná porota posuzovala výrobce stavebnin například z hlediska ekonomické úspěšnosti, pozice na trhu, energetické náročnosti výroby, její kvality, zlepšování životního prostředí nebo nakládání s odpady.

Vítězové soutěže převezmou ocenění 30. září v rámci dnů Stavitelství a architektury z rukou předsedy Senátu Přemysla Sobotky.


Vítězové soutěže Nejlepší výrobce stavebnin 2010 bez určení pořadí:

V kategorii nad 150 zaměstnanců LB Cemix, P-D Refractories, Vápenka Vitošov
V kategorii do 150 zaměstnanců Bohemia Asfalt, Stomix, Zlínské cihelny



autor ČTK



Rubriky článků