Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Na stavební veletrh For Arch chce zatím méně firem než loni

2. 9. 2010

Na letošní ročník stavebního veletrhu For Arch v Praze-Letňanech se dosud přihlásilo 760 vystavovatelů, což je zhruba o pětinu méně, než bylo účastníků v roce 2009. Menší je zatím i plocha, na které budou stavaři vystavovat. Údaje o letošním ročníku dnes zveřejnila společnost ABF, která veletrh pořádá. Akce se má uskutečnit od 21. do 25. září.


Stavební firmy si zatím na veletrhu pronajaly kolem 18.000 metrů čtverečních výstavních ploch, minulý rok to bylo 21.650 čtverečních metrů. Dosud se přihlásily podniky ze 17 zemí jako jsou například USA, Indie, Egypt, Pákistán, Francie, Španělsko, Itálie nebo Německo.

ilustrační fotoABF připravuje For Arch 2010, přestože se v současnosti nachází v insolvenčním řízení. Insolvenční návrh na ABF podala společnost Terinvest. S ní ABF společně provozovala výstavní areál PVA v pražských Letňanech. Terinvest v návrhu uvedl, že mu ABF dluží včetně úroků 3,3 milionu korun za neuhrazené práce a služby na přípravách veletrhů. Firmě PVA servis ABF údajně dluží dalších zhruba 17,9 milionu korun za služby při konání veletrhů a pronájem nebytových prostor.

Insolvenční návrh představenstvo ABF "důrazně odmítlo". Naopak Terinvest prý ABF aktuálně dluží 35 milionů korun, uvedl již dříve předseda představenstva ABF Pavel Sehnal. "Představenstvo společnosti ABF s plnou odpovědností prohlašuje, že společnost ABF je řádně vedena, hospodaří ziskově v posledních pěti letech a je v dobré ekonomické a hospodářské kondice," sdělil šéf firmy. Insolvenční návrh považuje za "šikanózní" a v souladu se zákony se chce domoci "uspokojivého odškodnění".



autor ČTK



Rubriky článků