Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Šéf SPS: Stavebnictví v ČR ohrožuje hlavně nedostatek investic

31. 5. 2010

Růst stavebnictví v Česku v současnosti nejvíce ohrožuje nedostatečné financování, legislativní problémy a neodůvodněné požadavky občanských sdružení, řekl na dnešním Žofínském fóru prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví (SPS) Václav Matyáš. Postoj vznikající nové vlády k investiční politice je podle něj zatím "velkou neznámou".


ilustrační fotoStavařský svaz se podle Matyáše zúčastnil všech diskusí s politickými stranami, které před volbami pořádala Hospodářská komora. "K naší velké spokojenosti tyto diskuse nevyzněly," poznamenal šéf SPS.

Vedle nejistoty nad investiční politikou vznikající vlády je prý stále problém s dostupností bankovních úvěrů. S tím souhlasil i prezident Hospodářské komory Petr Kužel. "V současnosti je velmi obtížné banku přesvědčit, že máme zakázku zajištěnou," řekl na Žofínském fóru.

V oblasti legislativy považuje Matyáš za nedostatečné řešení majetkoprávních vztahů, a to hlavně v podobě zákona o vyvlastnění. Novelu podle něj potřebuje také například stavební zákon nebo norma upravující partnerství veřejného a soukromého sektoru, známé také jako PPP projekty.



autor ČTK



Rubriky článků