Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Na stavebních veletrzích uspěly firmy z ČR a Německa

15. 4. 2010

Na brněnských stavebních veletrzích letos uspěly zejména firmy z České republiky a Německa. Zlaté medaile za nejlepší exponáty si dnes večer z brněnského výstaviště odnesli zástupci například společností Unilux, Velox-Werk, Sapeli, Viessmann Werke či Thermona. O Zlaté medaile se ucházelo zhruba dvakrát více firem než loni. Počet oceněných je letos stejný jako loni.


ilustrační fotoZlatou medaili mezinárodního stavebního veletrhu IBF získalo pět výrobků. Německý Unilux AG ji získal za nový fasádní, sloupko-příčkový systém dřevohliníkové konstrukce. Brněnská Prefa kompozity porotu zaujala svým systémem zesilování stavebních konstrukcí.

Velox-Werk z Hranic uspěl s bedněním věnců Velox vhodným například nejen pro nízkoenergetické domy. Jihlavská firma Sapeli získala cenu za dveře určené pro mokré prostředí Neptun. Knauf Insulation bodoval s minerální izolací nové generace ze skelných vláken.

Zlatou medailí mezinárodního veletrhu technických zařízení budov SHK Brno byly letos oceněny čtyři výrobky. Německý Viessmann si ji od poroty vysloužil za novou generaci regulací Vitotronic, firma Thermona ze Zastávky u Brna pak za jeden z druhů solárního zásobníku Solartherm. Společnost Atrea z Jablonce nad Nisou porotu zaujala svou teplovzdušnou vytápěcí a větrací jednotkou Duplex. Zlatou medaili obdržela i pražská firma Positro za "chytrý" dům Haidy.

Letos firmy do soutěže o Zlaté medaile přihlásily 29 výrobků u IBF a 15 u SHK Brno.

Stavební veletrhy IBF a SHK Brno začaly společně s nábytkářským Mobitexem dnes a potrvají do soboty. Letos se jich účastní asi 1100 firem z 18 zemí, což je kvůli krizi méně než loni. Trojlístek veletrhů se letos koná společně poprvé.

autor ČTK



Rubriky článků