Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Navštívit ostravské stavební veletrhy se vyplatí!

8. 2. 2010

LogoÚspora energií a kvalita to je hlavní motto odborných stavebních akcí Střechy, Pláště, Izolace a Stavba Ostrava. Již první měsíc letošního roku dokonale prověřil kvalitu nejen střech ale i celkovou realizaci staveb a mnohé domácnosti si měly možnost ověřit tepelné úniky jejich domů. Významnou novinkou bude specializovaná výstava Výtahy a zdvihací technika, která nabídne přehled nových vývojových trendů tohoto oboru a poradí při rozhodování jaký zvolit způsob při odstraňování provozních rizik.


 

Na co se tedy mohou návštěvníci letošního ročníku těšit?

Poprvé v rámci stavebního veletrhu je možné využít služeb poradenského centra Státního fondu životního prostředí „Zelená úsporám". V poradně získáte důležité informace o podmínkách čerpání dotace, jak správně připravit a podat žádost nebo informace o novinkách v programu apod. Navíc v konzultačních místech firem, které se do programu Zelená úsporám aktivně zapojili, si upřesnit podrobnosti o možnostech konkrétních nabídek. Aby se zájemci dobře orientovali v prostorách výstaviště a jednoduše našli poradnu i konzultační místa, mohou si ve vstupní hale vyzvednou plánek, ve kterém najdou přehledně vyznačené jednotlivé expozice.ilustrační foto
Na první den veletrhu je připraven odborný seminář Ploché střechy. Mezi zajímavé přednášky budou jistě patřit referáty Doc. Ing. Antonína Fajkoše, CSc. příčiny poruch plochých střech nebo odvodnění plochých střech, zásady pro návrh. Podrobný přehled semináře a přihlášku lze nalézt na www.coleman.cz nebo webových stránkách veletrhu.
Přednášky na aktuální témata nabízí tradiční konference Regenerace panelových domů s podtitulem dynamika bydlení. Odborníci ze Stavební fakulty Vysoké školy Báňské si připravili přednášky o obnově panelových sídlišť nebo regeneraci historických budov a jiné.
Novinkou v odborném programu je seminář Českého sdružení pro výtahovou techniku s názvem Stav předpisové základny a vliv nových dokumentů na dění a vztahy ve výtahovém průmyslu ČR. Přednášky jsou zaměřeny nejen pro odbornou veřejnost, ale především pro předsedy drobných bytových.
Ani na 19. ročníku veletrhu nebudou chybět praktické ukázky - zdění broušených cihel, pokládka plechové krytiny, výroba štípaného šindele a nezapomeneme na stálé oblíbené malířské techniky, které předvedou v poradně Barvy v interiéru odborníci z Cechu malířů a lakýrníků ČR.
Tak jako tomu bylo u minulých ročníků budou součástí letošního ročníku nejrůznější soutěže. K těm odborným již tradičně řadíme Řemeslníka roku a Fasáda Moravskoslezského kaje. Nebude chybět ani učňovská soutěž oboru pokrývač, která je pod záštitou společnosti TONDACH Česká republika, s.r.o. Přehled doprovodného programu naleznete na http://www.cerna-louka.cz/

ilustrační fotoilustrační foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Těšíme se na vaši návštěvu ve dnech 17. - 20. února 2010 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.
http://www.cerna-louka.cz/



Rubriky článků