Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Sněmovna schválila rozpočet fondu bydlení s výdaji 3,5 mld Kč

5. 2. 2010

- Sněmovna dnes schválila rozpočet Státního fondu rozvoje bydlení na letošní rok. Fond bude mít na výdaje celkem 3,455 miliardy korun, což je o zhruba 400 milionů korun více než loni. Fond letos nově nabídne zájemcům dotace na výstavbu sociálního bydlení.


Na úvěry mladým lidem na pořízení nového bydlení by mělo jít 1,5 miliardy korun, na dotace k těmto úvěrům je vyčleněno 100 milionů korun. Významnou položku v rozpočtu SFRB tvoří program Nový panel. Program původně poskytoval úrokové dotace na opravy a modernizace paneláků, od loňského května ale z něj můžou peníze směřovat i do nepanelových bytových domů. Návrh rozpočtu na něj pamatuje částkou téměř 1,1 miliardy korun.

Rozpočet přichází i se zcela novým programem dotací na výstavbu sociálních nájemních bytů. Dotaci až půl milionu korun budou moci získat nejen veřejné instituce, ale i soukromí investoři. Je na něj vyčleněno 50 milionů korun.

Na příjmech by měl fond získat celkem 1,26 miliardy korun, z toho nejvyšší podíl, 700 milionů korun, tvoří splátky z poskytnutých úvěrů.

Ilustrační foto

autor: ČTK



Rubriky článků