Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Veletrh Střechy Praha letos nabídne výstavu o solární energii

21. 1. 2010

Dvanáctý ročník mezinárodního veletrhu Střechy Praha, zaměřeného na materiály, řemesla a služby pro stavbu a renovaci střech, nabídne letos specializovanou výstavu věnovanou solární energii a fotovoltaice. Společným tématem obou akcí, které se konají od čtvrtka 28. do soboty 30. ledna v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti, je energeticky úsporné stavění. Pořadatelé veletrhu to dnes řekli novinářům na tiskové konferenci.

Veletrhu se kromě domácích firem zúčastní i vystavovatelé z Německa, Rakouska, Belgie či Turecka. Celkem je přihlášených téměř 200 společností. Zástupci státní správy i soukromých firem v rámci programu mimo jiné představí program Zelená úsporám, v rámci kterého stát poskytuje příspěvky na zateplení domů, instalaci solárních kolektorů, tepelných čerpadel či kotlů na biomasu nebo stavbu takzvaných pasivních domů.

Souběžná výstava, která je součástí veletrhu již šestým rokem, se do loňského roku jmenovala Úspory energií a obnovitelné zdroje a věnovala se tématům energetické šetrnosti a všem obnovitelným zdrojům. Letos se výstava představí pod názvem Solar Praha a zaměří se pouze na solární energii. Oproti loňskému roku výstava výrazně rozšířila své výstavní plochy na téměř 600 metrů čtverečních. Jejím hlavním tématem jsou fotovoltaické systémy, které zažívají v posledních měsících prudký nárůst výstavby.

V rámci veletrhu se uskuteční soutěže o nejpoutavější expozici, nejlepší vystavovaný exponát nebo nejlepší kovovou střechu. Návštěvníci mohou vyhrát střechu na rodinný dům zdarma.

Veletrh je veřejnosti přístupný ve čtvrtek a v pátek od 9:00 do 18:00 hodin, v sobotu skončí o hodinu dříve.

autor:ČTK



Rubriky článků